– Det verste er nok når vi kastrerer en fyr

SKREKKELIG: Regissør Severin Eskeland er endelig klar for å vise blod og gørr til det norske kinopublikummet.	 Foto: Privat 
    
      (Foto: Privat)

SKREKKELIG: Regissør Severin Eskeland er endelig klar for å vise blod og gørr til det norske kinopublikummet. Foto: Privat  Foto: Privat

Navn: Severin Eskeland (39)
Aktuell: Premièreklar med filmen «Lyst»

– Jeg har lest at den psykologiske thrilleren din er inn i granskauens drøy, med tanke på blodige scener. Er det egentlig en splatterfilm?
– Det er en hevnthriller som spiller på det psykologiske planet. Filmen har fått 18 års aldersgrense for en grunn, men jeg gikk ikke bevisst ut for at den skulle være drøy. Det var i dialog med effektmakeren min at han foreslo at dette kunne vi gjøre mye drøyere. Og selvsagt var jeg med på det.

– Hva er den drøyeste scenen?
– Det er opp til tre-fire som skiller seg ut fra klassisk norsk skrekkfilm her. Det ene er vel et nærbilde av en kastrering. De som har sett det har automatisk krysset beina ekstra sammen.

– Det er jo sånn at smerte mot øyne og kjønnsorgan skaper sterkest effekt. Kan du krysse av for det andre også?
– Jeg har ikke øye-scener, men vi har en hammer som er godt brukt på mange måter. Det er vel den testikkelen som får det verst, eller han som eier testikkelen.

– Hvilke tilbakemeldinger får du for dette spetakkelet av en film?
– Jeg tror aldri jeg har sett at kritikerne er mer uenige enn dette. Det er virkelig en elsk-hat-film som har fått både femmere og enere på terningen. Noen tror jeg ikke tar filmen for det den er hvor vi bygger sakte opp en sterk karakter. Noen blir provoserte og beskriver det som et blodbad, men Bergens tidene ble jeg rørt av. De beskrev den som en potensiell kultklassiker, og det var det vi var ute etter å lage. Nå ser vi jo at mange tar inn filmen også. Den er solgt til 80 kinoer. Det er ti mer enn min forrige film som hadde 13 millioner i budsjett. Denne filmen har jeg betalt av egen lomme og med støtte fra det lokale næringslivet.

Blodig scene fra «Lyst» 
    
      (Foto: Another World Entertainment)

Blodig scene fra «Lyst»  Foto: Another World Entertainment

 

– Men vi må også spørre deg om hvilke film du gjerne skulle laget en remake av i nordnorske omgivelser.
– «The Thing». På Svalbard. Mulig vi måtte hentet inn Pål Sverre Hagen som Kurt Russell der. Han er en allsidig skuespiller som vi fort kunne fått til å prate nordnorsk.

– Definitivt en film jeg ville sett. Mens vi er på Svalbard kunne vi kanskje laget en liten hyllest til «Orions belte» også?
– Den er så satans bra! Jeg har faktisk signert spesialutgaven på DVD av Helge Jordal.

– Vi måtte også hatt han med i filmen. Men om du møtte djevelen og fikk gjenopplive en skuespiller. Hvem skulle det vært?
– Jeg ville sett mer av Christopher Lee. Han har en så sterk utstråling at jeg blir redd han.

– Og hvem klarer vi oss uten?
– Steve Carell. Jeg er svært begeistret for britiske «The Office», men Carell har bare maltraktert det med sin amerikanske utgave. Mange er uenige her, men jeg syns det var vondt å se på.

– Amen!


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.