Dum amerikansk action fra Narviks bygater

«Agent Walker» er så hjernedød at den får samtlige Paradise Hotel-deltakere til å fremstå som litteraturprisvinnere.
 

Hva får du om du gir en 23-årig narviking 135.000 kroner for å lage en amerikansk actionfilm i Narvik? Du får «Agent Walker» – en actionspekket film med en syltynn historie om russere som skal frakte en atombombe til England.

Familiemannen og CIA-agenten Walker, og hans partner Jason er nemlig på jakt etter russerne og atombomben midt i Narvik. Skuddvekslinger, brutale drap og intense biljakter preger åpningen av filmen, men regissør Tomas Simonsen (som også spiller Agent Walker) lar oss ikke hvile før den 45 minutter lange kortfilmen er ferdig.

Her utvikler plottet seg rimelig forutsigbart, men klokt for hver sekvens. Vi rekker å kjøre gjennom hele Narvik, alle de tomme lagrene som måtte eksistere i byen og sykehuset.

Her vil jeg trekke fram det aller beste i filmen, som er cinematografien, hvor vi introduseres for et mørkt og slitent Narvik, kombinert med vakre dronebilder, signert tromsøværingen Stian Skjærvik.

Dessverre stopper det positive der. Filmen bærer preg av at Simonsen har huket inn alle han har kommet over i Narvik, og fått dem til å snakke amerikansk for å bygge under CIA-organisasjonen, som av en eller annen grunn operer fra Narvik. Her sliter man ikke bare med uttalen, men også med innlevelsen. Eksempelvis når man blir skutt, får et slag eller roper i redsel er det ikke mye følelse i blikkene til de involverte.

Likevel lar jeg meg sjarmere av 23-åringens produksjon som er gjort på siden av hans mange andre prosjekter.

Simonsen har hatt et lengre opphold i Hollywood hvor han har assistert store regissører og skuespillere vi nordmenn bare kan drømme om å snakke med. Simonsen viser at han mestrer actionsjangeren med gode klipp og effekter, men på selve innholdet på manusfronten har Simonsen en lang vei å gå. Filmen vises på Aurora kino fokus i Tromsø denne helga.

Har du en filmskaper i magen bør du absolutt ta en titt på «Agent Walker» i helga, selv om handlingen er tynnere enn isen på Prestvannet en tropenatt tidlig i august.

For her har ikke narvikingen spart på noe innenfor actionsjangeren, for uten store eksplosjoner og lettkledde kvinner. Likevel sitter jeg igjen med en følelse av at om filmen tok seg selv litt mindre høytidelig kunne dette endt opp med å bli en aldri så liten kultklassiker. Dette blir litt som om «Kill Buljo» skulle vært en seriøs film.

Du kan finne mye rart når du graver i naboens søppelkasse - i dette tilfellet en hodeløs actionfilm fra nabobyen Narvik.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.