Søker verdens beste barnejury

Barnefilmfestivalen «Verdens Beste» vil la barna selv bestemme hvilken film som skal være best.
VERDENS BESTE JURY: Kommunikasjonssjeff i TIFF, Håvard Stangnes, søker barn som vil sitte i juryen til barnefilmfestivalen «Verdens Beste». Foto: Jørn Myreng 

VERDENS BESTE JURY: Kommunikasjonssjeff i TIFF, Håvard Stangnes, søker barn som vil sitte i juryen til barnefilmfestivalen «Verdens Beste». Foto: Jørn Myreng 

I juni går den femte utgaven av barnefilmfestivalen «Verdens Beste» av stabelen, og filmer som «Cloudboy», «Opp i det blå» og «The day my father became a bush» står på plakaten.

I den anledning søker festivalen barn som skal være med i juryen.

– Vi har alltid hatt barn med på å arrangere festivalen og som har sittet i juryen. Dette er en barnefilmfestival og derfor synes vi det er viktig å involvere barn så mye som mulig, forteller Håvard Stangnes, som er kommunikasjonssjef i TIFF.

– Hvorfor vil dere ha barn i juryen i stedet for en profesjonell jury?

– Filmene på festivalen er ment for barn, og derfor mener vi at det er best å ha barn i juryen siden det er de som er målgruppen.

Ønsker spredning

Juryen vil bestå av seks medlemmer.

– To av medlemmene vil komme fra en prosjektklasse som vi har med under hele festivalen. De resterende fire ønsker vi fra skoleklasser i Tromsø. Vi vil at jurymedlemmene kommer fra klasser fra forskjellige skoler slik at vi får en geografisk spredning, sier Stangnes.

Stor pågang fra jenter

I fjor besto juryen av hele fem jenter og én gutt. Stangnes legger ikke skjul på at han vil ha flere gutter i juryen i år.

– Vi merker at det er flere jenter enn gutter som søker om å bli jurymedlemmer. Vi oppfordrer begge kjønn til å søke slik av vi får en god miks mellom begge kjønn, sier Stangnes og legger til at de ikke har noen kjønnskvotering i juryen.

JURY: Fjorårets jury besto av Martine Bræck Hanssen (f.v.), Emma Sjarlotte Brattland, Victoria Rushfeldt, Karelius Mikkelsen, Miriam Barth Heyerdahl og Elsa Arnstad Løvik. Til høyre står juryleder Ingrid Dokka. 
        
            (Foto: Jamie M. Bivard)

JURY: Fjorårets jury besto av Martine Bræck Hanssen (f.v.), Emma Sjarlotte Brattland, Victoria Rushfeldt, Karelius Mikkelsen, Miriam Barth Heyerdahl og Elsa Arnstad Løvik. Til høyre står juryleder Ingrid Dokka.  Foto: Jamie M. Bivard

Mellom 10-13 år

Det er heller ikke mange kriterier som trengs å oppfylles for å bli jurymedlem.

– Det eneste kriteriet vi har er at man må være mellom ti til tretten år gammel. I tillegg bør man så klart være veldig glad i film. Når man søker så skal man også begrunne hvorfor man vil sitte i juryen.

– Hvordan har begrunnelsene vært tidligere?

– De har vært alt fra at de elsker film, til at de elsker popkorn og bare vil ha fri fra skolen, sier Stangnes og ler.

Regissør som juryleder

Årets juryleder på «Verdens Beste» vil være Torfinn Iversen, som var regissør av filmen «Oskars Amerika».

– Vi er veldig glade for å få Torfinn som juryleder til årets festival. Han er vel den mest anerkjente vi har hatt som juryleder, så det er stor stas, forteller Stangnes.