Jeg er forbanna. Her benker jeg meg ned i kinosalen og blir regelrett bergtatt av et magisk univers, som er morsomt, kreativt, inneholder sterke karakterer, en handling som er tilfredsstillende og ikke minst inneholder en helsprø og uberegnelig professor. Det er herlig både visuelt og innholdsmessig. Grunnen til at jeg derimot er forbanna er fordi at filmen bare varer i knappe 17 minutter. Jeg vil ha mer. Mye mer!

Historien er enkel, men samtidig vanvittig original. Theodor (Sigurd Heine Krogh) blir mobbet og rundstjålet av skolens store bølle. Heldigvis har han en storesøster (Alina Michelle Wilhelmsen) med sprettert, som av og til gir Theodor et lite forsprang i flukten fra bøllen. Søskenparet flykter inn på en eiendom hvor de møter Tegnemester Tusj (Trond Peter Stamsø Munch), som ikke er av den helt beregnelige typen. Han har en magisk pensel som gjør at tegningene han tegner kommer til livet. Dette gir selvsagt muligheter for Theodor og søsteren til å ta en hevn, som man ikke har sett maken til tidligere på film.

Dette er en kvalitetsfilm i mange ledd, hvor både regissør Jim S. Hansen og manusforfatter Endre Lund Eriksen tar barnas rollefigurer på alvor. Med en beintøff storesøster som sparker fra seg i konflikter og en badass skurk i bølla Bremer (Gabriel Hasani Holland-Nell). Det er vanskelig å vurdere barns skuespillerinnsats i film, men man skulle kanskje tro at man kunne gjort litt mer ut av selve hovedrollen Theodor. Han blir som en skygge av storesøsteren, den gale tegnemesteren og bølla Bremer.

Derimot er cinematografien og effektene fra Jim Hansen av ypperste kvalitet. Måten han leker med kameraet, spesielt i åpningssekvensen, kan minne om en crossover mellom Edgar Wrights visuelle komikk, og Wes Andersons eminente 2D-følelse, hvor alt beveger seg enten til høyre eller venstre.

Samtidig vet man hva man får når Endre Lund Eriksen er ute med en av sine originalhistorier igjen. Det er helsprøtt, surrealistisk og samtidig veldig varmt og familiært.

Jeg vil se mer av universet til «Theodors magiske revansj» sammen med Tegnemester Tusj og Bremer. Her ligger det ekstremt mye potensial til en spillefilm, og jeg håper virkelig det realiseres i fremtiden.

TEGNEMESTER: Theodor «låner» en magisk pensel av Tegnemester Tusj for å få tegninger til å bli levende.