«Dunder» håndplukket til Michael Moores filmfestival

Endre Lund Eriksens kortfilm «Dunder» står med over 30 festivalvisninger. Nå blir den lagt merke til i USA.
ANIMASJON: Endre Lund Eriksen (høyre), regissør Endre Skandfer og Thea Matland har laget «Dunder».Foto: Ronald Johansen 
        
            (Foto: Ronald Johansen)

ANIMASJON: Endre Lund Eriksen (høyre), regissør Endre Skandfer og Thea Matland har laget «Dunder».Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

Kortfilmen om småtrollene i «Dunder» vekker oppmerksomhet utenfor våre landegrenser.

Nå har filmfestivalen Traverse City Film Festival, som ble startet og ledes av den kritikerroste Michael Moore, håndplukket filmen til sitt festivalprogram.

– Det er stas å bli plukket ut til en festival hvor vi ikke selv har sendt inn bidrag, sier produsent og manusforfatter, Endre Lund Eriksen.

Han forteller at de ikke har fått meldinger om at den kontroversielle dokumentarfilmregissøren har sett kortfilmen selv.

Vist over hele verden

«Dunder» hadde premiere under TIFF 2016, og har siden da blitt vist på over 30 festivaler.

– Jeg tror vi har blitt vist i alle verdensdeler, utenom Afrika, sier Eriksen.

Han forteller at de har vært heldige med distribusjonen, etter som Norsk filminstitutt har tatt med filmen i sin festivaldistribusjon.

Sammen med «Dunder», skal også Erik Poppes «Kongens nei» vises under Traverse City Film Festival.

Blir langfilm

Eriksen og hans produksjonsselskap Fabelfjord har også lenge jobbet med å få «Dunder»-prosjektet til å bli en helaftens spillefilm. Med så stor interesse rundt kortfilmen, ser det nå ut til at det kan bli en realitet.

– Vi jobber med manuset nå, og flere aktører har allerede vist interesse. Kortfilmen har en universell appell, og nå kan vi fortelle investorer at kortfilmen blir vist overalt i verden. Det er et veldig godt argument for en langfilm, sier Eriksen.

Uten dialog

Barnefilmskaperen, som nettopp hadde premiere på kortfilmen «Theodors magiske revansj», forteller at de har som mål å bli ferdig med manus i løpet av året. Søknadsprosessen for midler vil nok ta noen år, i tillegg til produksjon.

– Vi skal nok være ferdig med en film i god tid før 2022, sier Eriksen.

Han forteller at deler av suksessen til «Dunder» kan skyldes at filmen er uten dialog.

– Det gjør at den er lett å sette opp over hele verden, i tillegg til den universelle appellen. Vi ser i ettertid at dette var et veldig lurt grep av oss.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.