Eksklusiv norgespremiere, «The Dude» og sommerens skrekkvinner

 

Etter en lengre sommerferie er cinemateket på Verdensteatret tilbake med program for halve august og september.

Dette er Feedback-redaksjonens anbefalinger til hva du bør få med deg.

1. «Thelma», mandag 4. september

Verdensteatret smeller til med eksklusiv førpremiere på Joachim Triers («Louder Than Bombs», «Reprise» og «Oslo 31. august») seneste film. «Thelma» beskrives som en romantisk overnaturlig thriller, hvor en ung kvinne oppdager hennes overnaturlige evner under hennes første møte med kjærligheten.

En film som spås som det neste store fra Norge. Absolutt verdt en tur på kinoen, hvor både produsent og skuespillere vil være til stedet.

- Vi synes det er veldig stas å kunne invitere til førpremiere på "Thelma" her på Verdensteatret! Trier skal delta på flere internasjonale festivaler med filmen i høst, så han er dessverre opptatt, men vi får eksklusivt besøk av hans produsent Thomas Robsahm og hovedrolleinnehaver Eili Harboe. Dette kommer til å bli en utrolig bra kveld, sier Sveinung Wålengen, som er leder ved Verdensteatret.

 
 

2. «The Big Lebowski», onsdag 23. august.

Ingenting slår en skikkelig kultklassiker på kino. Jeff Bridges er her i sitt ess med sin kanskje mest kjente rolle i karakteren "The Dude". Filmentusiaster kaller filmen for "kultfilmen over alle kultfilmer". Har du ikke fått med deg forviklingene som oppstår i «The Big Lebowski», er det bare å ikle seg morgenkåpen, ta på seg tykke solbriller og lene deg tilbake i kinosetet og kose deg med en fet film med et überkult soundtrack.

 
 

3. «It Comes at Night», 18.-22. august.

Det mangler ikke på skrekkfilmer gjennom kinoåret. Derimot er ikke alle av like god kvalitet. Skal du derimot se en skrekkfilm i år, anbefaler vi «It Comes at Night». Dette er definitivt sommerens skrekkfilmvinner, som spiller på det psykologiske og klaustrofobiske, i det en pandemi herjer over landet. Anbefales!

 
 

Kinosjefens anbefaling:

«Den andre siden av håpet», 18.-22. august.

Aki Kaurismäkis filmer er til forveksling lik hverandre, og de fleste har til felles at de er veldig gode. Av og til klinker Kaurismäki til med noe ekstra bra, og Den andre siden av håpet – hans siste film – er i den kategorien. Den finske mesteren har laget en human og morsom film med flyktningkrisen som bakteppe. Hvem andre kunne fått til noe slikt?

Den syriske flyktningen Khaled og eks-skjorteselgeren Wikström møtes ved en tilfeldighet i Helsinki. Sammen tar de over driften av restauranten «Den gylne halvliter», med et par snurrige medarbeidere på laget. Det er duket for en uvanlig detaljert og hjertevarm filmopplevelse, og en stilsikker fortelling som bare Kaurismäki kan få til.

 
 

Les hele programmet på Verdensteatrets hjemmesider.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.