Filmintervjuet:

– «Dæven han her er en sjuk fyr!», tenkte jeg

TEATER- og Film-klar i nord: Sondre Krogtoft Larsen er aktuell med både «The Sound of Music» på Hålogaland teater, og skrekk-komedien «Juleblod». 
    
      (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

TEATER- og Film-klar i nord: Sondre Krogtoft Larsen er aktuell med både «The Sound of Music» på Hålogaland teater, og skrekk-komedien «Juleblod».  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Navn: Sondre Krogtoft Larsen (41 år i dag!)
Aktuell: «The Sound of Music» på HT og filmen «Juleblod»

– Gratulerer med dagen! Du er her på grunn av din rolle i «The Sound of Music» på HT. Fortell hva du skal der?
– Jeg spille syvbarnsfaren Kaptein von Trapp, som blir bergtatt av den nye barnepiken som kommer inn i livet hans. Det er første gang jeg er på HT, som jeg har hørt fryktelig mye om av mine kolleger.

– I «Hotel Cæsar» har du jo østlandsdialekt, men jeg hører jo at du er nordlending. Hvor er du fra?
– Jeg vokste opp i Gildeskål, like sør for Bodø. Jeg føler vel at jeg er litt delt nordlending og østlending.

– Supert. Da regner jeg med du var perfekt for regissør Reinert Kiil i hans skrekkomedie «Juleblod», som kommer ut nå til jul.
– Der spiller jeg en KRIPOS-etterforsker som skal jakte en seriemorder. Det er skrekk med ganske mye humor, og det liker jeg veldig godt. Jeg har en partner i Stig Henrik Hoff, som er en alkoholisert eks-etterforsker. Jeg er derimot den moralske støtten hans og har en slick og streit rolle.

– Du har jobbet med Kiil tidligere. Er han så gal som det kan fremstå av filmene hans?
– Jeg har jobbet med han på mange produksjoner. Han har sendt meg mange manus opp gjennom årene, som ikke har blitt realisert, hvor jeg har tenkt «dæven han her er en sjuk fyr». Men han er verdens triveligste og har utrolig peiling på sjangeren. Det er utrolig hyggelig å dykke inn i hans univers.

Sondre Krogtoft Larsen på Juleblod-settet 
    
      (Foto: Another World Entertainment)

Sondre Krogtoft Larsen på Juleblod-settet  Foto: Another World Entertainment

 

– Vi har Wirkola, vi har Kiil og mange andre filmskapere som ofte lager litt «gale» filmer nordfra. Hvorfor blir det alltid sånn med produksjoner herfra?
– Jeg tror det bunner i rå humor. Filmskaperne kommer fra små plasser som kanskje setter noe i gang i barndommen. Selv kommer jeg fra en kjempeliten plass, hvor vi var flinke til å gå ut og leke. Vi satt ikke foran TV-en, men satt heller å fortalte røverhistorier og fant på ting.

– Kommer «Juleblod» til å bli en fremtidig juleklassiker?
– Jeg har ikke sett den ferdige filmen, men det er nok ikke en familiefilm...

– Hvis du skulle lage en remake av en film i nordnorsk miljø. Hva skulle det vært?
– Det må bli noe Tarantino. «Reservoir Dogs» i et naust.

– Du møter djevelen, som tilbyr deg å gjenopplive en avdød skuespiller.
– Det er vanskelig. Jeg føler James Dean fikk for liten tid, men jeg går for Robin Williams.

– Vi må også sende en andre veien for at djevelen skal bli fornøyd. Hvem er vi lut lei av?
– Adam Sandler.

 
 

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.