15.000 færre besøkte kinoen i sommer – disse filmene skal dra publikum tilbake

Publikum sviktet Aurora kino Fokus i sommermånedene. Likevel er tilbakegangen minimal på landsbasis.
IKKE BEKYMRET: Kinosjef ved Aurora kino Fokus, Frank Bakkemo, omtaler sommertallene som begredelige.Foto: Ronald Johansen  (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

IKKE BEKYMRET: Kinosjef ved Aurora kino Fokus, Frank Bakkemo, omtaler sommertallene som begredelige.Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

STJERNEKRIG: En av filmene som garantert vil trekke publikum er «Star Wars: The Last Jedi».Foto: The Walt Disney Company Nordic  (Foto: Jonathan Olley)

STJERNEKRIG: En av filmene som garantert vil trekke publikum er «Star Wars: The Last Jedi».Foto: The Walt Disney Company Nordic  Foto: Jonathan Olley

SKREKK: Pennywise er tilbake for å skremme vannet ut av kinopublikummet i filmen «It».Foto: SF Norge  (Foto: Brooke Palmer)

SKREKK: Pennywise er tilbake for å skremme vannet ut av kinopublikummet i filmen «It».Foto: SF Norge  Foto: Brooke Palmer

BAALSRUD: Thomas Gullestad spiller Jan Baalsrud i filmen «Den 12. mann».Foto: Nordisk Film Distribusjon AS 

BAALSRUD: Thomas Gullestad spiller Jan Baalsrud i filmen «Den 12. mann».Foto: Nordisk Film Distribusjon AS 

1 / 4

i 2016 besøkte hele 70.283 personer Aurora kino Fokus mellom 1. juni og 30. august. På samme tid i år registrerte kinoen bare 55.591 besøkende.

– Med tanke på sommeren har det vært begredelig, sier kinosjef Frank Bakkemo.

– Vi er heller ikke alene om dette. Publikumssvikten ser vi over hele landet, som har hatt en samlet nedgang på 6,6 prosent så langt i år.

LES OGSÅ: «Skremmende god film fra Joachim Trier»

Best i klassen

Men bak de nasjonale tallene ser vi at Tromsø er en av dem som har hatt minst svikt hos publikum. Totalt gjennom året har Aurora kino Fokus bare hatt en nedgang på 0,9 prosent.

– Vi er blant de flinkeste i klassen, og det er vi stolte av, sier kinosjefen.

Han forklarer nedgangen slik:

– Det har vært en del filmer som ikke har slått an hos publikum. «Valerian», «Transformers» og «The Mummy» ramlet helt gjennom, sier Bakkemo.

LES OGSÅ: Skal danke ut «Reisen til julestjernen»

Han trekker fram «Dunkirk», «Grusomme meg» og «Wonder Woman» som publikumsvinnere, som hadde rundt 5.500 besøkende hver for seg.

Storkanonene kommer

Derimot er kinosjefen spent på høsten, som skal sikre kinoen et like godt år som i fjor. Selv om tallene er svake i sommer, hadde kinoen gode besøkstall i vår, og akkurat nå ligger de på samme nivå som i fjor, som blir regnet som et godt år for kinoen.

– Det er fire-fem titler som er ekstremt spennende fram mot jul.

LES OGSÅ: Netflix sikret seg rettighetene til 22. juli-film

Her nevner Bakkemo den nye Star Wars-filmen, «Blade Runner», «Thor», «Snømannen» og ikke minst «Den 12. mann».

Klovne-skrekk

Allerede nå ser kinosjefen lyst på helgen, hvor Stephen Kings «It» skal samle de som er glad i skrekkfilm. Selv om Bakkemo ikke er noen skrekkfilm-tilhenger, anbefaler han filmen på det varmeste.

– Den er veldig tro mot boka, og det er ikke en grøsser hvor du hopper i setet. Det er bare generelt en ekkel stemning fra start til slutt, sier kinosjefen om filmen, som høster gode anmeldelser over hele verden, etter at den hadde premiere 6. september.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.