«Den 12. mann» får verdenspremière i Tromsø

14. desember blir det storslagen premier på Aurora Kino Fokus. Da skal nemlig «Den 12. mann» for første gang vises for publikum.
UTENFOR SOMMARØY: Her er Thomas Gullestad, som spiller Jan Baalsrud, under innspilling utenfor Sommarøy i februar 2017. Foto: Kent-Einar Myreng 

UTENFOR SOMMARØY: Her er Thomas Gullestad, som spiller Jan Baalsrud, under innspilling utenfor Sommarøy i februar 2017. Foto: Kent-Einar Myreng 

I april 2016 startet innspillingen av Jan Baalsruds to måneder lange flukt fra nazistene, noe som fortsatt regnes som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

Det er Harald Zwart som har regi på filmen, og manuset er skrevet av Petter Skavlan. Med seg foran kamera har de blant annet Thomas Gullestad, som spiller Baalsrud, Jonathan Rhys Meyers og Marie Blokhus.

– Selvsagt at vi måtte ha premiere i Tromsø

Nå er det altså klart at den nye norske storfilmen får premiere i Tromsø.

– Det er to gode forklaringer for at vi valgte Tromsø. Historien vi forteller fant sted i Troms og vi har filmet der. For oss var det helt selvsagt at vi måtte ha premiere der, sier produsent i Nordisk Film, Aage Aaberge, til iTromsø.

LES OGSÅ: Lokale stjerner skal føre nazibåter

Aaberge røper også at flere av de største skuespillerne vil være til stede.

– Jeg kan ikke bekrefte hvem som kommer fordi dette er noe vi jobber med nå, forklarer han.

LES OGSÅ: Hopper i havet for å unngå kuleregnet fra tyskerne

Er i rute

På selve premièredatoen, 14. desember, vil det i tillegg til filmvisningen være pressearrangement og en fest for dem som har vært involvert i filmen.

– Vi har hatt med mange lokale personer som skuespillere og i staben. Vi har en forpliktelse overfor dem og vil arrangere en fest, lover han.

SE OGSÅ: Bildene fra den dramatiske filminnspillingen (for abonnenter)

Det er under to måneder til filmen for første gang skal vises på storskjerm, og Aaberge forteller at de er i rute.

– Det er hektisk, men slik er det alltid i innspurten. Vi holder planen og filmen skal være ferdig i rimelig tid før premièren.