Navn: Hans Christian Storrøsten (39 år)

Aktuell: Hovedforfatter til TV-serien «Monster» som for tiden går på NRK1

– «Monster» høster mye heder og ære både i form av manuspris, nominasjon til Prix Europa for beste TV-fiksjon og jevnt over gode anmeldelser. Hva betyr suksessen for deg?

– Personlig har det vært veldig gøy. Rent konkret vil jeg få muligheter til å jobber mer som manusforfatter, og fortelle historier om ekte, levende mennesker.

– Har du fått mange henvendelser om å skrive flere manus, og hvor kommer henvendelsene fra?

– Jeg har fått flere henvendelser, blant annet har jeg fått forespørsel fra Danmark. Jeg har også fått henvendelser fra TV-serieskapere i Norge. Jeg anser henvendelsene som seriøse, fra folk som har lyst til å jobbe med meg.

– Fikk du inspirasjon til «Monster» da du laget første sesong av «Brøyt i vei», dokumentarserien om brøytebilkjørernes hverdag i Finnmark på NRK1?

– I høyeste grad. Det var mye inspirasjon å hente fra «Brøyt i vei», først og fremst i det å portrettere ekte mennesker, enten det der dokumentar eller fiksjon. Jeg bruker erfaringene i en fiksjonsverden. I «Monster» spiller jo naturen en stor rolle, den er nærmest en rolle i seg selv.

– «Monster» er beskrevet som en krysning mellom Nordic Noir og «Twin Peaks». Hva slags TV-serier ser du selv på?

– Mye forskjellig. De to siste jeg så var «Vietnam»-serien til Ken Burns and Lynn Novick, med amerikansk kommentar, og «The Deuce» på HBO, laget av «The Wire»-skaperen. «The Deuce» kan trekke løse tråder til «Monster», begge er karakterdrevene og ikke plotdrevne drama.

– Ifølge rykter jobber med «noe nytt» for den amerikanske betal-TV-kanalen HBO?

– Ja, hva skal jeg si. Jeg har kanskje et prosjekt, vi får se hva det blir til.

– Intervjuobjektene i denne spalten har det privilegium å kunne ønske seg avdøde skuespillere tilbake til kinolerretet eller TV-skjermen. Hvem ville du ønsket å se igjen?

– Robin Williams! Det ble et tragisk utfall på livet til en utrolig dyktig skuespiller. Han kunne spille alt.

VETERAN: Skuespillerveteran Bjørn Sundquist spiller rollen som den snart pensjonerte lensmannen Ed Arvola.

– Samtidig må du bringe av skuespiller du er skikkelig lei til de evige jaktmarker. Hvem skulle det være?

– Jeg vil nødvendigvis ikke at noen skal dø, da, men kanskje pensjoneres. Da måtte det bli Robert De Niro. Etter å ha gjort utrolig mye bra som skuespiller, har han hatt en viss slitasje. Nå skal han spille i en ny film av Martin Scorsese, sammen med blant andre Al Pacino og Joe Pesci. Det lukter litt geriatri.