Mosli har hatt regien på en rekke episoder til den populære NRK-serien som i natt vant Emmy-pris for «beste internasjonale dramaserie» for deres andre og sannsynligvis siste sesong.

– Det er veldig heftig, og har ikke sunket inn helt ennå. Vi som ikke var i USA, spiste middag sammen i går kveld og hadde tenkt å holde oss våkne i natt. Likevel skulle vi tidlig opp på morgensending hos NRK, så jeg sovnet og våknet på klokkeslettet 04.00 og fikk sjekket hvordan det hadde gått. Det ble ikke så mye søvn etter den tid, forteller regissøren fra Malangen.

Stort

Det er første gang en norskprodusert TV-serie konkurrerer om en Emmy-pris i denne kategorien. Prisen er TV-verdens svar på Oscar-utdelingen, og deler ut i flere etapper og kategorier i løpet av året. Mosli sier anerkjennelsen betyr mye, både for henne og for de andre involverte i prosjektet.

– «Mammon» er helt ferdig, men dette blir et kraftig dønn etter serien som åpner noen dører. Det å være med i en Emmy-vinnende serie er et kraftig stempel i passet, og jeg har sett flere i «Mammon»-crewet skrive at de gleder seg til å skrive seieren inn på CV-en, sier Mosli.

Regisserte «verdens største TV-serie»

I høst var Mosli i USA for å regissere en episode av det som av mange regnes som en av verdens største TV-serie, nemlig sykehusdramaet «Grey’s Anatomy».

Den vises for første gang i Norge i kveld på TV2.

– Jeg var i USA i september og spilte inn episoden. Det vanskelig å oppsummere den opplevelsen kort, men det var veldig intenst. Det er veldig mye som er likt det jeg er vant til, men samtidig er det på en helt annen skala, sier Mosli, og fortsetter:

– For fans av serien er dette en episode som går tilbake i tid og gir forklaringer på hvorfor ting er som det er i dag i serien.

Fortsetter i USA

Julefeiring i Balsfjord blir det ikke i år, og rett over nyttår bærer det på nytt tilbake til statene for å regissere nok en serie for produksjonsselskapet «Shondaland».

Selskapet, som ble grunnlagt av Shonda Rhimes, står bak noen av verdens mest sette TV-serier som nevnte «Grey’s Anatomy», samt «Scandal» og «How To Get Away With Murder».

– Jeg skal tilbake til USA i januar og spille inn en episode for en ny Shondaland-serie «For The People». Ellers har jeg mange andre prosjekter på gang som jeg foreløpig ikke kan si så mye om, sier Mosli.