Etter 20 år ble målet nådd

Da Original Film ble startet for 20 år siden var målet å lage spillefilm. I jubileumsåret ble det premiere på produksjonselskapets første spillefilm.
FILMSUKSESS: Original Films første spillefilm, «Oskars Amerika» vant den prestisjetunge hovedprisen på Lucas-festivalen i Frankfurt i oktober. På bildet regissør Torfinn Iversen (fra venstre), hovedrolleinnehaver Odin Eikre og produsent Mona Steffensen. Foto: Kjetil Vik 
        
            (Foto: Kjetil Vik)

FILMSUKSESS: Original Films første spillefilm, «Oskars Amerika» vant den prestisjetunge hovedprisen på Lucas-festivalen i Frankfurt i oktober. På bildet regissør Torfinn Iversen (fra venstre), hovedrolleinnehaver Odin Eikre og produsent Mona Steffensen. Foto: Kjetil Vik  Foto: Kjetil Vik

Navn: Mona Steffensen (51 år).

Aktuell: Daglig leder og produsent i Original Film som ble etablert for 20 år siden.

– Hvordan har det vært å jobbe i Original Film AS?

– Jeg var ikke med å etablere selskapet, men har vært med siden 2000. Det ble en bratt læringskurve da jeg gikk rett inn i rollene som daglig leder og produsent i 2004. Det har vært en enormt lærerik reise fram til i dag. Hovedmålet for selskapet har vært å produsere spillefilm.

– Hva jobber en produsent med?

– I hovedsak finansiering og utvikling av filmprosjekt. Det er mye arbeid med å skaffe penger, og jeg er den administrative lederen for gjennomføringen av et filmprosjekt fra idé til ferdig film.

– Hva er den største utfordringen med å leve av film i Tromsø?

– Å være langt unna filmpengene fra de største tilskuddsgiverne som Norsk filminstitutt og NRK i Oslo. Reisebudsjettet har blitt deretter. Samtidig er det både fordeler og muligheter med å være i Nord-Norge, vi har Filmfond Nord, Nord-Norsk filmsenter, FilmCamp og Filmpool Nord som gir oss spennende muligheter å legge produksjoner her.

– I jubileumsåret er dere aktuelle med ikke mindre enn tre filmproduksjoner, blant annet selskapets første spillefilm, «Oskars Amerika». Hvordan føles det?

– Det har vært fantastisk, forløsende og motiverende for videre satsing.

– Du er også produsent for dokumentarfilmen «There’s Always Next Season», en film det har vært snakket lenge om. Blir det snart premiere i år?

– Vi regner med å ha en visningskopi ferdig i nærmeste fremtid, men vi bikker nok 2018 før det blir premiere.

– Dokudramaet om Kristian Birkeland, «Nordlysets gåte» fikk sin kinopremière i jubileumsåret. Den har også tatt sin tid?

– Det har vært en kompleks produksjon, med noen utfordringer underveis. Nå er det klart at den skal vises på NRK1 tirsdag 5. desember klokken 21.30, i Birkelands jubileumsår (150 år siden han ble født, 100 år siden han døde, red.anm.).

– I tillegg til filmer var du blant annet produsent for NRKs actionserie for barn, «Hjerterått». Har du nye prosjekter på gang?

– Vi fikk gode tilbakemeldinger på den. Vi jobber med noen ideer til en dramaserie for voksne, men det er foreløpig bare på utviklingsstadiet, så jeg kan ikke si mer.

– Intervjuobjektene i denne spalten har det privilegium å kunne ønske seg avdøde skuespillere tilbake til kinolerretet eller TV-skjermen. Hvem ville du ønsket å se igjen?

– Nordlendingen Bård Owe! Han døde dessverre bare for noen dager siden, men han skulle jeg gjerne hatt med i en rolle i av våre produksjoner.

– Samtidig må du bringe av skuespiller du er skikkelig lei til de evige jaktmarker. Hvem skulle det være?

– I stedet for en skuespiller ønsker jeg produsent Harvey Weinstein til de evige jaktmarker.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.