Hollywood-stjerne klar for filmpremière i Tromsø

Han er et kjent ansikt på røde løpere i Hollywood. Neste uke skal han kaste glans over en norsk filmpremière.
Kjent ansikt: Jonathan Rhys Meyers, kjent fra blant annet «The Tudors» og «The Vikings» kommer til Tromsø. 
    
      (Foto: AFP PHOTO/ROBYN BECK)

Kjent ansikt: Jonathan Rhys Meyers, kjent fra blant annet «The Tudors» og «The Vikings» kommer til Tromsø.  Foto: AFP PHOTO/ROBYN BECK

Den irske skuespilleren Jonathan Rhys Meyers kommer til Tromsø 14. desember i forbindelse med premièren av storfilmen «Den 12. mann».

Det bekrefter Anne-Margrete Berentsen i PR-byrået Kulturmeglerne, som har ansvar for presse under arrangementet, overfor iTromsø.

Meyers er kjent fra blant annet «The Tudors», «The Vikings» og Woody Allen-filmen «Match Point». Han har også vunnet Golden Globe-pris for sin rolle som Elvis Presley i serien «Elvis».

I den norske storfilmen «Den 12. mann» spiller Meyers en av offiserene i Gestapo i Tromsø, Kurt Stage.

Meyers som Kurt Stage. 
    
      (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Meyers som Kurt Stage.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 

Flere kjente navn

I oktober gikk Nordisk Film ut med nyheten at filmen får eksklusiv førpremière i Tromsø. I tillegg til Meyers, vil også Thomas Gullestad, Mads Sjøgård Pettersen, regissør Harald Zwart og komponist Christophe Beck («Frozen» m.m.) være til stede.

GULLESTAD: Thomas Gullestad spiller Jan Baalsrud. Her har han tatt plass bak et maskingevær for å besvare ilden fra tyskerne. 
    
      (Foto: Kent-Einar Myreng)

GULLESTAD: Thomas Gullestad spiller Jan Baalsrud. Her har han tatt plass bak et maskingevær for å besvare ilden fra tyskerne.  Foto: Kent-Einar Myreng

 

Arrangement til verdi av 100.000 kroner

Aurora Kino Fokus har fått 10.000 kroner i støtte fra kommunen til premièren. Kinosjef, Frank Bakkemo, anslår at hele arrangementet har en verdi på rundt 100.000 kroner, men understreker at det er flere samarbeidspartnere som stiller opp frivillig.

– Det blir et større arrangement, med spesialvisning av filmen på torsdag og mottakelse i etterkant, sier han.

SE OGSÅ: Bildene fra den dramatiske filminnspillingen (for abonnenter)

Han forteller videre at det er lagt opp til flere aktiviteter knyttet til premièren, men han ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

– Det er ikke alt som er klart ennå, sier han.

Premièren neste torsdag er en lukket visning for stab og skuespillere, samt inviterte gjester.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.