Filmanmeldelse

«Stor humor fra liten bjørn i 'Paddington 2'»

Bjørnen Paddington Brown roter seg igjen opp i pinlige og dramatiske situasjoner, i en film som byr på mye oppfinnsom humor og morsomme scener.
HERLIG BJØRN: Paddington opplever både dramatikk og komikk i sine anstrengelser for å glede tante Lucy med en skikkelig bursdagspresang. Foto: SF Studios 

HERLIG BJØRN: Paddington opplever både dramatikk og komikk i sine anstrengelser for å glede tante Lucy med en skikkelig bursdagspresang. Foto: SF Studios 

Rollegalleriet er velkjent når Paddington (stemmen til Ben Whishaw) igjen legger ut på eventyr i tjukkeste London.

Tante Lucy har snart bursdag og for å vise henne hvor fint han har det i storbyen, kommer han over en fin utbrettsbok med London-bilder i et antikvariat han vil forære henne.

Boka er kostbar, og for å ha råd til å kjøpe den, må han jobbe hardt for å tjene nok penger. Fra det besteborgerlige nabolaget i Windsor Gardens prøver unge Paddington seg som både vindusvasker og frisør, uten særlig hell. Frisørsalong-scenen er imidlertid hylende morsom.


Den fine utbrettsboka blir stjålet, rett foran nesen på Paddington. Han klorer seg fast i en hund, mens de jager den skjeggete tyven. Politiet er også på vei, men bare for å arrestere Paddington for tyveriet av den verdifulle boka.

Familien til Paddington starter jakten på hvem den virkelige tyven er, som er nærmere enn de aner, for å renvaske han for tyveribeskyldningene. Og ikke minst finne igjen den verdifulle boka.

Imens må Paddington overleve som best han kan i fengselet, med grinebiteren og fengselskokken Knuckles McGinty (Brendan Gleeson) som den store utfordringen.

STRÅLER: Skuespillerveteranen Hugh Grant gjør en strålende innsats i

STRÅLER: Skuespillerveteranen Hugh Grant gjør en strålende innsats i "Paddington 2", ikke uten en viss selvironi. Foto: Jaap Buitendijk / SF Studios  Foto: Jaap Buitendijk

 

I det ellers veterantunge skuespillerensemblet, er det nok Hugh Grant som tar kaka som den «gale» skuespilleren Phoenix Buchanan. Han lever av å spille inn hundematreklame, men lever ut skuespillerdrømmen på loftet der han bor.

Grant spiller den distingverte eksentriske rollefiguren med selvironisk sjarm og bravur.

I de mange komiske situasjonene bjørnen roter seg opp i for å tjene nok penger, klarer filmskaperne å blande animasjon og virkelig film på en sømløs og til tider veldig morsom måte. Dersom Visit London har sponset «Paddington 2», får de mye valuta igjen for pengene. Bedre London-reklame enn dette, skal du lete lenge etter.

«Paddington 2» er en film som underholdt denne anmelderen stort.


 

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.