Flere hundre tusen TV-seere fulgte hver episode med Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm i høst, mens de lagde mat og ikke minst underholdning fjernt og nær.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger på at folk har likt programmene godt, sier Svendsen.

Planleggingsstadiet

I «Truls à la Hellstrøm» utfordrer de hverandre på ting utenfor komfortsonen. Hellstrøm skal prøve å gjøre Truls Svendsen til en kulinarisk mester, mens Truls skal prøve å få Eyvind til bli litt mindre fin på ting. Begge tar utfordringen.

I den første sesongen dro de til Japan, Mexico, Spania, Frankrike, Italia og Norge. Programkonseptet ga mersmak og nå er reiseplanene for sesong 2 i ferd med å legges.

– Destinasjonene er ennå på planleggingsstadiet, men planen er at første reise blir i april. Det er Hellstrøm som velger ut de fantastiske stedene som har betydd mye for ham når det gjelder mat.

Drømmejobben

Svendsen er tidligere kjent fra TV2-serier som «Truls – Oppdrag Hurtigruten», «Truls – Oppdrag Norge» og «Meglerne». Han karakteriserer ««Truls à la Hellstrøm» som et drømmeprogram.

– Det er et drømmeprogram for oss begge. Det er drømmejobben å kunne spise fantastisk mat. Jeg synes vi har funnet tonen og det er god kjemi mellom oss, samtidig er motsetningene mellom oss gull for programmet, mener Svendsen.

Sprek 69-åring

Turen til Bresse ved Lyon er noe av det han husker tilbake med størst glede fra første sesong.

– Vi hadde den mest fantastiske turen til Bresse. Jeg stoler på Hellstrøm at jeg får gode matopplevelser, sier Truls Svendsen.

Han er imponert over tempoet til 69-åringen Eyvind Hellstrøm og hvor seriøs han er når det handler om mat.

– Han er streng, som rollen hans skal være. Serien handler om mat og det skal gjøres skikkelig. Man tuller ikke med mat. Hellstrøm er en kul og utrolig artig fyr å jobbe med, og så er han ung til sinns. Det er mange unge folk i TV-teamet, men ingen tenker på ham som gammel.

Nye ekspedisjoner?

2018 kan bli et hektisk TV-år for Truls Svendsen. I tillegg til ny sesong av ««Truls à la Hellstrøm», blir det også mer «Tjukken og Lillemor».

Han og makker Cecilie Skog gikk over Grønland i 2015. Nylig røpet Skog i en podkast at duoen planlegger en ny ekspedisjon.

– Jeg kan bekrefte at det blir en sesong til av «Tjukken og Lillemor», men det er litt for tidlig å røpe detaljene rundt runde 2 av serien, sier en hemmelighetsfull Svendsen.