Skal vises på NRK på julaften: – En drøm har gått i oppfyllelse

Fabelfjords animasjonsfilm «Dunder» fra 2016 skal vises på NRK Super på julaften.
vises på julaften: Det modige jentemonsteret Modika og den intellektuelle Lex er med i animasjonsfilmen «Dunder». Illustrasjon: Fabelfjord 

vises på julaften: Det modige jentemonsteret Modika og den intellektuelle Lex er med i animasjonsfilmen «Dunder». Illustrasjon: Fabelfjord 

«Dunder» varer i cirka ti minutter og skal vises på NRKs populære program «Julemorgen» som går på NRK Super gjennom hele jula.

I beste sendetid

– Filmen vår vises for første gang klokka 8.45 på julaften, et tidspunkt vi vel må kunne kalle prime-time for barne-TV. Det er virkelig en drøm for oss å få vist en av filmene våre på selveste julaften. Jeg har selv veldig sterke minner fra barndommen da vi satt foran TV-en og så Disney-kavalkaden, sier forfatter Endre Lund Eriksen.

– Hva er den største forskjellen på å se på TV i dag og da du var barn?

– Disney-kavalkaden er den samme i dag, men dagens barn har et mye større tilbud. Nå får jo barna tegnefilmer hele dagen, både på NRK Super, Netflix og andre strømmetjenester. NRK Super har likevel en veldig høy markedsandel, sier han.

fornøyd forfatter: – Fil­men vår vi­ses for før­s­te gang klok­ka 8:45 på jul­af­ten, et tidspunkt vi vel må kun­ne kalle prime-time for barne-TV, sier Endre Lund Eriksen. Foto: Jon Terje Eiterå 
        
            (Foto: Jon Terje Eiterå)

fornøyd forfatter: – Fil­men vår vi­ses for før­s­te gang klok­ka 8:45 på jul­af­ten, et tidspunkt vi vel må kun­ne kalle prime-time for barne-TV, sier Endre Lund Eriksen. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

 

Tre monstre

Handlingen i «Dunder» er basert på Dunderly-universet, en barnebokserie som Eriksen har utvikla i samarbeid med illustratør Endre Skandfer fra Harstad.

Når Fabelfjord produserer filmer er Eriksen manusforfatter, Skandfer regissør og Merete Korsberg produsent.

– Filmen handler om tre av monstrene fra Dunderly-universet, nemlig Bulder, Modika og Lex. Det er en historie om sjalusi og vennskap som utspiller seg en fin vinterdag, sier Eriksen.

LES OGSÅ: «Dunder» håndplukket til Michael Moores filmfestival

«Dunder» hadde premiere på TIFF i 2016 og har siden reist rundt på barnefilmfestivaler i over 30 land, deriblant i USA, Kina, Brasil og Australia. Julaften blir første gang den vises på TV.

– Nå som NRK har kjøpt filmen av oss, så blir den også gjort tilgjengelig i NRK Supers nettspiller etterpå, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Rakk premièren med et nødskrik

Jobber med langfilm

Eriksen sier at de nå jobber med en lengre animasjonsfilm som henter handlingen fra samme univers.

– Ideen var basert på ei av bøkene vi har gitt ut, men den har nå utvikla seg så langt fra boka at det er blitt en ny historie. Først skal vi utvikle manus og så vil vi gå i gang med å knytte til oss samarbeidspartnere. Vi har vist kortfilmen for folk på filmfestivaler og pitcha ideen om en langfilm. Vi har fått god respons, men det vil bli et dyrt prosjekt.

LES OGSÅ: Vant nok en internasjonal pris

– Å bli vist på NRKs «Julemorgen» er stas, men en langfilm på kino vil kanskje være enda gjevere?

– Ja, det er bare én arena som er større enn julaften, og det er kino!


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.