Spiller rolle han aldri har gjort før

Reidar Sørensen har i sin yrkeskarriere vært tilknyttet flere teatre i Norge, både som skuespiller og teatersjef. Han har vært med i mer enn 50 film- og TV-produksjoner, senest TV-serien «Monster» på NRK1.
FILMAKTUELL: Skuespiller Reidar Sørensen spiller en viktig birolle i den norske spillefilmen «Rett vest» som har norgespremière på fredag. Foto: FilmBros / Oskar Dahlsbakken 
        
            (Foto: FilmBros / Oskar Dahlsbakken)

FILMAKTUELL: Skuespiller Reidar Sørensen spiller en viktig birolle i den norske spillefilmen «Rett vest» som har norgespremière på fredag. Foto: FilmBros / Oskar Dahlsbakken  Foto: FilmBros / Oskar Dahlsbakken

Navn: Reidar Sørensen (61 år)

Aktuell: Birolle i «Rett vest», den første norske filmen som har norgespremière i 2018

– 5. januar er det norgespremière på den norske komedien «Rett vest» hvor du har en viktig birolle. Hva slags film er det?

– Det er en feelgoodfilm som er ganske sår innimellom.

– Hvorfor skal folk gå på kino for å se akkurat denne filmen?

– Det er en morsom og underholdende lavbudsjettfilm, laget av en fantastisk stå på-fyr, Henrik M. Dahlsbakken. Ingar Helge Gimle er fantastisk i sin rolle (spiller transseksuell, red.anm.). Historien er opprinnelig bygd på Ingebrigt Steen Jensens bok «Ona fyr». Filmen får oss til å tenke og roe oss ned.

Da filmen ble vist på Bodø filmfestival i høst sto det i programmet at du har den «største og viktigste birollen».

– Stemmer det at dette er en rolle du aldri har vært i nærheten av å spille før?

– Jeg spiller en som er lam fra halsen og ned, det eneste han kan bruke er stemmen og øynene. Det var mer krevende enn jeg trodde å måtte sitte stille i dagevis. Det var en interessant opplevelse.

- I «Rett vest» spiller Ingar Helge Gimle transseksuelle Georg Margrethe. Samme Gimle hadde rollen som motorsykkelpoliti da du i 1986 spillefilmdebuterte som bankraner i «Plastposen». Artig sammentredd?

– Jeg kom rett ut fra teaterhøgskolen, jeg tror Ingar var ferdig året før. Vi var begge ferske i faget.

– Hvordan er det å veksle mellom spillefilm og TV-serier, er det en stor overgang?

– Det er ikke så stor forskjell. Den største forskjellen er at innspillingen foregår over lengre tid enn filminnspilling. Da er det mye større forskjell mellom teater og film.

– Blir det tid til noen teaterroller i alle TV- og filmproduksjonen?

– Jeg er med i en ny forestillingen på Brageteatret i Drammen, så jeg har ikke lagt bort å spille teater.

– Får vi se deg i flere film- og TV-serie-roller?

– Det blir nok mindre av det etter at jeg og musikerkollega Frank Marstokk flyttet til Skrova i Lofoten hvor vi driver studio, restaurant og overnatting. Jeg leser inn lydbøker i studioet.

– Du og Marstokk er med i rock- og bluesbandet Freak som har eksistert siden 1968 under ulike navn. Blir det mye spilling?

– Den siste spillejobben hadde vi 2. juledag. Det er jækla skøy. Det er ikke så ofte vi møtes, vi hadde tre-frie spillejobber sist juli.

– Dersom du hadde overnaturlige evner og fikk sjansen til å vekke en skuespiller til live igjen, hvem skulle det vært?

– En som både var musiker og skuespiller: David Bowie. Han gjorde noen bra filmer.

– For å få balanse i livsregnskapet måtte du også kverke en skuespiller, hvem da?

– Jeg kommer ikke på noen.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.