Tromsø Internasjonale filmfestival

Rekordinteresse for utekino

Nesten 3.000 barnehagebarn og skoleelever har så langt meldt seg på til utekinovisningene under TIFF. I tillegg ventes flere tusen til familiedagen hvor det blir visning av familieklassikeren «Oppdrag Nemo».
POPULÆRT UTEKINO: Eventkoordinator Igor Shaytanov og prosjektkoordinator for barn og unge Sandra Aminda Indahl står klare til å fylle Stortorget med publikum under TIFF både morgen og kveld. Foto: Kjetil Vik 
    
      (Foto: Kjetil Vik)

POPULÆRT UTEKINO: Eventkoordinator Igor Shaytanov og prosjektkoordinator for barn og unge Sandra Aminda Indahl står klare til å fylle Stortorget med publikum under TIFF både morgen og kveld. Foto: Kjetil Vik  Foto: Kjetil Vik

Aldri tidligere har Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF) hatt så stor pågang fra byens barnehager og skoler som vil se film ute på Stortorget. Derfor kan festivalen i år friste med både fiskekaker og større filmlerret til alle i alderen to til 13 år som skal på utekino.

STINN BRAKKE: Utekinotilbudet til TIFF trekker rekordmange barnehage- og skolebarn til årets formiddagsvisninger på Stortorget. Bildet er fra Stortorget i 2014. Foto: Ronald Johansen 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

STINN BRAKKE: Utekinotilbudet til TIFF trekker rekordmange barnehage- og skolebarn til årets formiddagsvisninger på Stortorget. Bildet er fra Stortorget i 2014. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

Barnas Festivalkafé

I fjor var det 2.024 påmeldte barnehagebarn og skoleelever, i 2016 2.323 og i 2015 1.985.

– I år har vi merket massiv pågang. Noe av grunnen kan være at vi i år har et nytt tilbud i samarbeid med Norges Råfisklag. Etter visningene er det Barnas Festivalkafé på Kystens Hus som skolene og barnehagene kunne melde seg på i tillegg til utekinoen. Her blir det servering av varme fiskekaker, sier prosjektkoordinator for barn og unge på TIFF, Sandra Aminda Indahl.

Større lerret

Selv om det fortsatt er mulig for barnehager og skoler å melde seg på utekinoen, er Barnas Festivalkafé fulltegnet.

– Det ble fullt rimelig kjapt, sier vikarierende kommunikasjonssjef Karina Hansen.

Til tross for at filmlerretet i fjor ble spjæret etter at den sterke vinden tok ta i det, satser TIFF på enda større lerret i år.

– Det blir flott med større lerret, det gjør at enda flere får sett bedre, sier eventkoordinator Igor Shaytanov.

Stor familiedag

Blir det kaldt under visningene vil barnehagebarna og skoleelevene få noe å varme seg på.

– Kaffebønna stiller med varm saft, mens Coop bidrar med frukt. Det skal bli noe å godte seg med under visningene, sier Indahl.

Utekinouka avsluttes med en storslagen familiedag lørdag, med visning av klassikeren «Oppdrag Nemo», underholdning og konkurranser.

FAMILIEDAG: Lørdag 20. januar kan det bli flere tusen mennesker på Stortorget når TIFF har familiedag med visning av «Oppdrag Nemo». Foto: The Walt Disney Company Nordic 
    
      (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

FAMILIEDAG: Lørdag 20. januar kan det bli flere tusen mennesker på Stortorget når TIFF har familiedag med visning av «Oppdrag Nemo». Foto: The Walt Disney Company Nordic  Foto: The Walt Disney Company Nordic

– På det meste har det vært rundt 3.000 på familiedagen, vi håper på ny rekord i år. Det blir en folkefest det blir verdt å få med seg. Vi feirer soldagen med solboller og litt show. I år blir det konkurranse hvor vi gjemmer fiskefigurer fra Nemo-filmen rundt om i sentrum og i butikkene. Vi gjemmer mange, så sjansen for å vinne premierer er stor.

Sovjet-disko

Det er ikke bare utekinotilbud til de yngste, på ettermiddag- og kveldstid blir det også filmvisninger.

– Det blir friluftsfilmer tilpasset utevisninger blant annet i samarbeid med Troms Turlag. I samarbeid med Insomniafestivalen viser vi «Era of dance», om diskofeberen i Sovjetunionen, og i forbindelse med at Originalfilm er 20 år har vi et retrospekt-program, sier Igor Shaytanov.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.