Anmelde

«Roadmovie til å bli bilsyk av»

«Bright Nights» av tyske Thomas Arslan begynner lysende, men forsvinner dessverre i tåka på grusveiene i Nord-Troms.
NÅR IKKE MÅLET: Michael og hans sønn Luis skal bli bedre kjent med hverandre i fjellheimen i Nord-Troms, men både de og filmen mister dessverre styringen etter hvert. 

NÅR IKKE MÅLET: Michael og hans sønn Luis skal bli bedre kjent med hverandre i fjellheimen i Nord-Troms, men både de og filmen mister dessverre styringen etter hvert. 

  • FILM: Bright Nights
  • REGI: Thomas Arslan
  • LAND: Tyskland/Norge 2017
  • VISES: Onsdag og søndag

Berlineren Michaels far dør, og Michael og sønnen Luis drar til begravelsen i Nord-Troms – der faren/bestefaren har bodd de siste årene.

Mens de lell er i Norge – hvorfor ikke prøve å knytte litt bånd og bli bedre kjent, all den tid Michael og Luis ikke bor sammen til vanlig.

Som sagt, så gjort. En firehjulstrekker leies inn til prosjektet – and off they go.

Ut i en sommervakker nordnorsk natur går turen, og de to kommer sammen om en positivt og fin far-sønn-opplevelse. Frem til omtrent halvveis i filmen.

Da er det som om regissør Thomas Arslan mister styringen. Det blir endeløse gjentakelser av allerede presenterte poenger, det blir hopp, sprett og tjo og hei mellom fjell, fjord, campingplasser og milelange grusveier. Helt og holdent uten nødvendig fremdrift.

Det er synd at det ender slikt, for ved å klippe vekk en halvtime av filmen, ville man landet fjellstøtt, for storyen er god, skuespillerne er flinke og ikke minst fotograf Reinhold Vorschneider gjør et fremragende arbeid.

Alt i alt skuffende med tanke på et flott utgangspunkt, dessverre.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.