Tirsdag formiddag skulle det være offisiell åpning av utekinoen på Stortorget, men kraftig vind kvelden før førte til at lerretet ble flerret og ikke kunne brukes.

Dermed ble det ingen festivalvisning for de flere hundre av elevene fra byens barneskoler som hadde tenkt seg på utekino.

UTDELING: Norges Råfisklag og Norges sjømatråd sto for utdelingen av fiskekaker på Barnas festivalkafé på Kystens hus.

Rød løper

Etter visningen skulle 200 av dem til Barnas festivalkafé på Kystens hus i regi av Norges Råfisklag og TIFF.

Her var det rullet ut rød løper, mens nåværende og tidligere ansatte i Norges Råfisklag og Norges sjømatråd sto klare til å servere elevene varme fiskekaker fra Dragøy og brus fra Mack.

GLAD FESTIVALGJENG: Denne gjengen fra innføringsklassen på Stakkevollan skole inntok amfiet på Kystens hus for å spise fiskekaker og bli underholdt med operasang.

Falt i smak

– Fiskekakene var skikkelig gode, sier Daniella F. Larsen (9), elev på Fagereng skole.

– Jeg spiste fiskekaker til middag i går, men disse fiskekakene var likevel veldig gode, sier medelev Heidi Sofie Øvervoll.

Jentene syntes det var dumt at det ikke ble noe av tirsdagens utekinovisning, som de hadde gledet seg til, men satte pris på fiskekaker og drikke.

RØD LØPER: Webredaktør Lisbeth Drotz i Norges Råfisklag og markedskonsulent Gunn Norvik i stiftelsen Kystens hus hadde rullet ut den røde løperen da Barnas festivalkafé åpnet tirsdag formiddag.

Festivalkafé hver dag

De satt i amfiet på Kystens hus sammen med andre elever fra blant annet Stakkevollan skole hvor to operasangere sang kjente «fiskesanger».

– Barnas festivalkafé arrangeres hver dag på Kystens hus under filmfestivalen for dem som har forhåndspåmeldt seg. Dragøy har laget fiskekakene og drikken kommer fra Mack, sier webredaktør Lisbeth Drotz i Norges Råfisklag.

I følge TIFF-ledelsen blir det satt opp nytt filmlerret på Stortorget, men når det skjer avhenger av været.

BARNAS FESTIVALKAFÉ: Amfiet på Kystens hus var omgjort til Barnas festivalkafé i forbindelse med utekinoen på Stortorget.