Over 500.000 har sett «Den 12. mann» på kino

«Den 12. mann» har vært vist på kino i under en måned. Likevel klatrer de inn på topp 10-listen over de mest sette kinofilmene i nyere tid.
SUKSESS: «Den 12. mann» er av de ti mest sette filmene på kino i nyere tid. Her hovedrolleinnehaver, Thomas Gullestad, i aksjon under innspilling på Sommarøy. Foto: Kent-Einar Myreng 

SUKSESS: «Den 12. mann» er av de ti mest sette filmene på kino i nyere tid. Her hovedrolleinnehaver, Thomas Gullestad, i aksjon under innspilling på Sommarøy. Foto: Kent-Einar Myreng 

Det opplyser Nordisk Film i ei pressemelding.

Det var torsdag at filmen om Jan Baalsruds flukt fra nazistene passerte 500.000 besøkende på kino. I tillegg til å være romjulas publikumsvinner, klatrer de altså nå inn på topp 10-listen over de mest sette kinofilmene i nyere tid.

iTromsø omtalte tidligere i januar at filmen også ligger an til å bli tidenes mest besøkte film på Tromsø kino. 9. januar opplyste kinoen at 20.173 tromsøværinger hadde sett filmen. Rekorden på mest sette kinofilm i Tromsø innehar Titanic med 28.871 besøkende.

Thomas Gullestad, som spiller Baalsrud, er godt fornøyd med at filmen har favnet bredt.

– Denne historien fortjener virkelig den oppmerksomheten den har fått, men jeg hadde ikke i min villeste fantasi sett for meg at det skulle gå så unna. All ære går til de som ofret og risikerte livene sine for Kongeriket Norge, sier han.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.