«Theodors magiske revansj» plukket ut til verdens største kortfilmfestival

Filmen skal delta i konkurranseprogrammet for barnefilm.
Alina Michelle Wilhelmsen som Vilja og Sigurd Heine Krogh som Theodor. 

Alina Michelle Wilhelmsen som Vilja og Sigurd Heine Krogh som Theodor. 

«Theodors magiske revansj» handler om søsknene Theodor (8) og Vilja (11) som må gjemme seg for bølla Remer. De ender opp hus kunstneren Tegnemester Tusj, som de oppdager har magiske evner.

Filmen har høstet gode anmeldelser, hvor blant annet iTromsø trillet terningkast fem.

Filmen er nå tatt ut til kortfilmfestivalen Clermont-Ferrand i Frankrike, hvor de skal delta i konkurranseprogrammet for barnefilm.

- Stor betydning

I fjor solgte festivalen over 160.000 billetter og akkrediterte 3500 bransjefolk. Regissør Jim S. Hansen forteller at det er snakk om verdens største og viktigste festival for kortfilm.

- Dette er av stor betydning for oss. Det gir jo et kvalitetsstempel på noe vi har lagt mye arbeid i, så det gir en god "boost" på både inspirasjonen og motivasjonen, sier regissøren.

- Det er også spesielt kult siden barnefilm ofte blir bortprioritert av festivaler. Her blir det tatt på alvor, legger han til.

REGISSØR: Jim S. Hansen deltar på kortfilmfestivalen Clermont-Ferrand med «Theodors magiske revansj». 
        
            (Foto: Privat)

REGISSØR: Jim S. Hansen deltar på kortfilmfestivalen Clermont-Ferrand med «Theodors magiske revansj».  Foto: Privat

 

Hansen forteller at filmen skal vises 10-12 ganger i løpet av festivalen, som varer fra 2.-10. februar. Han vil selv være til stede på to av visningene. Tidligere har kortfilmen blitt vist på den tyske barnefilmfestivalen Lucas, hvor den fikk en "special mention-award".

- Vinner den på Clermont Ferrand, vil Canal + kjøpe inn filmen som en del av premien, forteller Hansen.

Høsten 2016 ble filmen spelt inn i Målselv. Den er basert på en ide av Roger Gihlemoen og manus er skrevet av Endre Lund Eriksen. Jim S. Hansen fra Mosjøen har regi, og produsenter er Merete Korsberg og Endre Lund Eriksen i Fabelfjord AS.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.