Disse stakk av med årets TIFF-priser

Valeska Grisebachs «Western» ble tildelt festivalens hovedpris, Aurora.
HOVEDPRIS: Her mottar Valeska Grisebach hovedprisen på Kulturhuset. Foto: Isak Dalsfelt 
        
            (Foto: Isak Dalsfelt)

HOVEDPRIS: Her mottar Valeska Grisebach hovedprisen på Kulturhuset. Foto: Isak Dalsfelt  Foto: Isak Dalsfelt

Totalt syv priser ble delt ut under den offisielle avslutningsseremonien på Kulturhuset lørdag.

Festivalens hovedpris – Aurora – gikk til Valeska Grisebachs «Western» (Tyskland, Bulgaria og Østerrike).

– Den blåser nytt liv i en gammel filmsjanger for å fortelle en nåtidshistorie om Europas landegrenser, men også grenser mellom oss selv, er noe av juryens begrunnelse.

Årets jury besto av Ingrid Dokka fra Nordnorsk filmsenter, Cato Fossum fra Oslo Pix, Ingrid Stensen som er film- og kunstpedagog fra Tromsø og Steven Jianhua Gao som er æres-jurymedlem.

«Angels Wear White» av Vivian Qu (Kina og Frankrike) vant Firpresci-prisen. Tromsøpalmen, for beste film i kort- og dokumentarfilmprogrammet Film fra Nord, gikk til «I will always love you, Conny» av den svenske regissøren Amanda.

«Soldiers, story from ferentaru» av Ivana Mladenović (Romania, Serbia og Belgia) fikk tildelt Don Quijote-prisen, valgt av den internasjonale filmklubb-juryen.

Den Norske Fredsfilmprisen gikk til Mohammad Rasoulofs «A man of integrity» (Iran, 2017).

Faith in Film Award, som tildeles filmen som best kan bidra til forståelse av betydningen av religion i vår tid, gikk til filmen «Per Fugelli – siste resept» (Norge) av regissør Erik Poppe.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.