Filmanmeldelse

«Jakten på kjærligheten»

Skuespiller Juliette Binoche setter stort sett alle andre i skyggen i denne franske filmen som markedsføres som et romantisk komediedrama.
DANSESCENE: Hovedpersonen Isabelle (Juliette Binoche) danser til Etta James-klassikeren

DANSESCENE: Hovedpersonen Isabelle (Juliette Binoche) danser til Etta James-klassikeren "At Last" i filmen "Let The Sunmshine in". Foto: Storytelling Media 

53-åringen Binoche er en skikkelig skuespillerveteran med en svært lang og suksessrik filmkarriere bak seg. Selv om hun er en mye brukt skuespiller, er det alltid en glede å se henne på kinolerretet.

I «Let The Sunshine In» stråler hun. Hun har et særegent ansiktsuttrykk, og øynene hennes suger til seg din oppmerksomhet.

Binoche spiller den nyskilte, middelaldrende kunstmaleren Isabelle. Hun får hun oppleve både friheten og ikke minst utfordringene den nye livssituasjonen fører med seg.

Isabelle klarer ikke helt å ta inn over seg den nyvunne friheten, som til tider føles litt overveldende. I jakten på kjærligheten og en ny livsledsager innleder hun forhold til flere menn som allerede er gift.

VETERAN: Fransk films

VETERAN: Fransk films "grand old man", Gérard Depardieu, dukker opp som en slags spåmann for å gi Isabelle kjærlighetsråd. Foto: Storytelling Media 

 

Til tross for at hun blir fortalt av elskerne at hun er sjarmerende, men «kona er enestående», eller at de kanskje ikke skulle ha ligget sammen, skjønner hun at det ikke var dette hun så for seg. Om hovedrollen spilles av en veteran, er ikke regissør Claire Denis (71) mindre veteran. Og når fransk films «grand old man», Gérard Depardieu, dukker opp i sluttscenen som en slags spåmann, er veteranpotten full.

«Let the Sunshine In» er en underholdende film, med dype tanker om kjærligheten og hva den innebærer. Samtidig er det en veldig fransk film, i den forstand at den er full av «talking heads».

KJÆRLIGHETSJAKT:

KJÆRLIGHETSJAKT: "Let The Sunshine In" er ikke uten humor, her er Isabelle ute med en av sine mange elskere, i jakten på kjærligheten. Foto: Storytelling Medi 

 

Litt sengehygge mellom Isabelle og diverse elskere er det riktignok, og en flott scene hvor hun danser til Etta Jones-klassikeren «At Last», men det skal ikke legges skjul på at det er en Juliette Binoche i toppform som gjør filmen severdig

Og gjensynet med Depardieu.

Filmens sluttekster spiller en slags rolle i og med at Binoche og Depardieu samtaler, under tekstene. Det fremstår som et litt underlig valg.


 

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.