Møller er TV-produsent i selskapet Rakett, og de har nylig levert fra seg tredje sesong av «Ja, vi elsker camping» som har premiere på TVNorge 2. april. Tromsøværingen har laget flere TV-programmet i realitysjangeren, deriblant «Unge mødre» og «Charterfeber».

– Det å jobbe med ekte mennesker er blitt min hylle i TV-bransjen, sier Jonas Møller.

har laget musikken: Tromsømusiker Bendik Kajander har laget originalmusikk til serien, blant annet vignettlåten «Endelig her» som beskriver hvordan det er å starte sommeren på camping etter en lang vinter.

– Deilig med ekte folk

Møller er ikke selv en camper, men heller en typisk hyttemann.

– Men i løpet av produksjonen av denne serien så har jeg tilbrakt mye tid på campingplasser, og da får man jo øye på det vanvittige samholdet som finnes på slike steder. Hvis du vil sitte alene så kan du gjemme deg unna, men hvis du vil være sosial så er det bare å ta et par skritt og så er du omringet av en haug med mennesker som ønsker det samme som deg, nemlig å ta en øl og slå av en prat, sier han.

Møller har laget mange realityserier og lar seg stadig overraske over den store gleden folk har av å fortelle historiene sine.

– Det er deilig å jobbe med ekte folk som byr på seg selv.

STORFAMILIEN: Familien Haug spiller også en rolle i den nye sesongen som starter 2. april på TVNorge.

– Akademikere er mer lukka

Stereotypien av en camper er en som er uten arbeid eller som tilhører arbeiderklassen, men Møller sier at det også er leger og advokater på campingplassene.

– Kunne man laget en realityserie med akademikere?

– Klart man kunne gått inn i akademikermiljøet, men det ville ha vært veldig vanskelig å lage en serie der. Årsaken til dét er ikke at akademikere er så mye smartere enn andre, men fordi de er mye mer lukka.

– Hvorfor er det slik?

– Jeg tror det er fordi de er redde for å ikke bli godkjent av sine likemenn, sier han.

PÅ CAMPING MED HUNDEN: Tom Holsten og bikkja er blant dem seeren møter i tredje sesong av TV-programmet «Ja, vi elsker camping».

Mye å lære av fremmede

Møller er selv akademiker og ikke spesielt glad i å by på seg selv, men gjennom TV-jobben har han lært seg gleden av å snakke med fremmede.

– Bekymra foreldre sier gjerne at barna ikke skal snakke med fremmede, men det blir feil. Jeg vil ikke at barna mine skal bli med fremmede hjem, men jeg vil gjerne at de snakker med fremmede. Jeg synes man skal være åpen for at folk flest er greie, og at de antakelig kan lære deg noe. Det er iallfall mye å lære av campingfolk, avslutter han.