Førpremière på annerledes far/datter-film

I mars blir det førpremière på den norske dokumentarfilmen «Røverdatter» på Verdensteatret, om en datter som filmer sin egen far mens han prøver å komme ut av et liv i rus og kriminalitet.
FAR/DATTER-FILM: Regissør Sofia Haugan kommer til Verdensteatret for å snakke om og vise «Røverdatter», hvor hun følger sin kriminelle far i kampen mot rusmisbruket. Foto: Lars Øymo / Indie Film 

FAR/DATTER-FILM: Regissør Sofia Haugan kommer til Verdensteatret for å snakke om og vise «Røverdatter», hvor hun følger sin kriminelle far i kampen mot rusmisbruket. Foto: Lars Øymo / Indie Film 

– Regissør Sofia Haugan prøver å få faren på rehabilitering etter at han har levd et liv i rus og kriminalitet, sier leder Sveinung Wålengen på Verdensteatret kino.

Søndag 11. mars er det førpremière på «Røverdatter» hvor regissøren Sofia Haugan kommer for å være til stede på visningen. Hun beskrives som en lovende og sterk, ny filmstemme. Hun har fulgt sin kriminelle far i kampen mot rusmisbruket, og i løpet av filmen endres begge to.

– Det er et tema som engasjerer mange. Sofia Haugan kommer på besøk til Verdensteatret for å delta i samtale om filmen og snakke om faren.

Mars-programmet preges ellers av premièrer på «Insyriated» og «Vokterskerne», visning av klassikere, samt Lynn Ramsay-retrospektiv med premiere på hennes siste film «You were never really here».

Men allerede førstkommende fredag blir det mulig å få en forsmak på Oscar-utdelingen natt til mandag. Da vises alle de fem kortfilmene som er Oscar-nominert i kategorien Best Short Film (Live Action).

Alle filmen til den skotske prisbelønte regissøren Lynn Ramsay skal vises i mars i forbindelse med at det 9. mars er norgespremière på hennes siste film; «You were really never here». De andre som vises er «Ratcatcher», «Morvern Callar» og «We need to talk about Kevin».

PRISVINNER: Joaquin Phoenix og Ekaterina Samsonov spiller i Lynn Ramsays nye film

PRISVINNER: Joaquin Phoenix og Ekaterina Samsonov spiller i Lynn Ramsays nye film "You were never really here". Phoenix vant pris for beste skuespiller, mens filmen delte prisen for beste manus på Cannesfestivalen i fjor. Foto: Norsk Filmdistribusjon 

 

– Hennes nye film er omtalt som en ny «Taxi Driver», og er en mørk thriller med Joaquin Phoenix som antihelt. Filmen deltok i hovedkonkurransen i Cannes i fjor hvor Phoenix vant pris for beste skuespiller, mens filmen delte prisen for beste manus. Ramsay lager filmer i skjæringspunktet mellom poesi og sosialrealisme, og er en av vår tids mest interessante kvinnelige filmskapere. Derfor benytter vi anledningen til å trekke henne fram ved å vise alle filmene, sier Wålengen.

STERKT DRAMA:

STERKT DRAMA: "We need to talk about Kevin" er et sterkt drama med Tilda Swinton som moren, som opplever at hennes sønn Kevin er den ansvarlige for henrettelsen av flere medelever på sin egen skole. Foto: SF Norge 

 

Onsdag 14. mars står andre utgave av «Åpent lerret: Nye filmer fra Nord-Norge» for tur. Det blir visning av kortfilmen «Aquarium», og smakebiter fra «There’s always next season» (med undertittel «The Ballad of Team Scheffler & The Film That Never Was»), «Torghatten» og «Kamp».

KLAUSTROFOBISK:

KLAUSTROFOBISK: "Insyriated" beskrives som en "gripende, klaustrofobisk og realistisk" film om de siviles liv i Syria. Foto: Norsk Filmdistribusjon 

 

– Det blir en variert og spennende kveld om hva som rører seg i filmbransjen i Nord-Norge. Regissør Carl Christian Lein Størmer kommer for å snakke om den åtte år lange prosessen mot ferdig film og vise klipp fra filmen. «Torghatten» handler om ulykken med Widerøeflyet i 1988 da 36 mennesker omkom, mens «Kamp» er en TV-serie på NRK Super om et fotballag med 14-åringer på Stakkevollan.

SLÅENDE VAKKERT:

SLÅENDE VAKKERT: "Vokterskene" er et slående vakkert verk som vil kunne finne et like stort kinopublikum som regissør Xavier Beauvois' "Om guder og mennesker" fra 2010. Foto: AS Fidalgo 

 

Månedens klassikere er «Freaks» (1932), omtalt som «et makabert stykke filmkunst», 1980-tallsklassikeren «Pretty in Pink» (1986) og den første filmen til Wes Anderson, «Bottle Rocket» fra 1996.