Lisa hater blod og digger «Magic Mike»

 
  • NAVN: Lisa Skoglund
  • YRKE: Musiker
  • ALDER: 26

– Vi rigger oss til i sofaen, pleddet er på og du setter på din absolutte favorittserie. Hvilken serie velger du og hvorfor? Det er for øvrig ikke lov til å si «Sopranos» eller «The Wire».

– Da må det bli «Parks and Recreation».

– Hvem er din «favoritt» i serien?

– Det er Ron Swanson. Han bør helt bestemt få sin egen «spin-off».

– Dersom du skal vie hele kvelden din i sofaen foran TV-en, hvordan vil du beskrive din perfekt TV-kveld?

– Den perfekte TV-kvelden består av popkorn. Definitivt popkorn. Også lager kanskje jeg og kjæresten min middag først og så spiser vi den. Kanskje foran TV-en.

– Så, hva ser dere på akkurat nå?

– Jeg ser «parks and rec» på nytt. Også har jeg nettopp sett andre sesong av «The Crown». Jeg elsker sånne dramaer. Da sitter jeg konstant på Wikipedia og søker etter hele kongefamilien samtidig som jeg ser på.

– Da har du kanskje fått med deg at Claire Foy som spiller Dronning Elisabeth tjener mindre enn Matt Smith som spiller Prince Philip?

– Det er jo katastrofe. Det er jo bare tull. Kanskje han bare blir å gi de pengene han får ekstra til henne da. Matt Smith har jo spilt Dr. Who, og nå kommer det kvinnelig Dr. Who. Det er for øvrig en serie jeg liker. Det hadde jeg ikke trodd.

– Hvorfor ikke?

– Jeg tåler ikke serier med for mye blod og det trodde jeg det skulle være i «Dr. Who». Hvorfor må det være så mye blod, som i for eksempel «Game of Thrones»? Så prøvde jeg «Handmaids Tale», men der er det også så mye blod. Det føles som det er sånn på ordentlig, at dette virkelig skjer. Serier som er slik klarer jeg ikke. Jeg lever meg for mye inn i dem.

– Du blir for involvert?

– Ja. Det er derfor jeg liker morsomme serier som «Parks and Recreation», «30 rock» og alle sånne dramaer som «Mad Men» fordi de finner sted for en stund siden også er det ikke så mye blod. I tillegg er det liksom ikke noe som skjer akkurat nå. Derfor har jeg for eksempel ikke sett «Black Mirror»

– Du ser tydeligvis på en del serier, men du blir konfrontert med et grusomt ultimatum; Enten må du gi opp TV for alltid, eller så får du aldri mer se film. Hva velger du?

– Jeg foretrekker serier. Det er veldig fint med gode filme og det er litt stas å se film, men jeg det gjør ikke hver dag.

– Er det en TV-serie eller film folk kommer til å bli overrasket over at du digger?

– Jeg sier liksom «A single man» og slikt når folk spør, men jeg har veldig dårlig filmsmak. Jeg har sett alle romantiske komedier i hele verden. Den beste romantiske komedien er «When Harry met Sally», men jeg liker alle romantiske komedier. Også digger jeg «Magic Mike». Både nummer en og to.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?

– Jennifer Lawrence, det hadde vært perfekt. Først tenkte jeg på Kate Winslet, men det litt vanskelig med alderen. Hun er litt eldre og er mer alvor enn det jeg er. Jeg er jo litt tøysete.