Dette kan bli den nye «SKAM»

NRK jobber med nettdrama fra bygda.
HYBEL-SKAM: NRK jobber med det som potensielt kan bli en hit-serie for ungdom. Her ser du rollefigurene Noora, Vilde, Sana, Chris og Eva. 

HYBEL-SKAM: NRK jobber med det som potensielt kan bli en hit-serie for ungdom. Her ser du rollefigurene Noora, Vilde, Sana, Chris og Eva. 

Torsdag ble det avholdt møte i Kringkastingsrådet, hvor det blant annet ble presentert hva NRK arbeider med for ungdom.

Redaktør i P3 Camilla Bjørn presenterte der et prosjekt de jobber med i samarbeid med Rubicon. Prosjektet har arbeidstittelen «Lovleg», og har flere likhetstrekk med megasuksessen «Skam», som hadde sin fjerde og siste sesong i fjor.

Flere nettdrama

Både «Lovleg» og «Skam» er nettbaserte drama og handler om ungdom på videregående skole. I denne og ifølge Bjørn skal NRK øke produksjonen av nettdrama

– NRK skal øke produksjonen av nettdrama betraktelig, sier Bjørn under møtet i Kringkastingsrådet.

Kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugerud i NRK skriver følgende i en sms til iTromsø fredag kveld:

– P3 jobber med utviklingen av et dramaprosjekt med arbeidstittelen «Lovleg», sammen med Rubicon. Vi kan nok ikke si så mye mer om prosjektet utover det.

Utforsker hybellivet

I motsetning til «Skam» skal den nye serien ikke være foregå i Oslo, men nærmere bestemt Sandane i Sogn og Fjordane hvor det er 2360 innbyggere.

– Hit og til andre tettsteder kommer mange 16-åringer for å gå på videregående og på hybel. Den virkeligheten, den har vi lyst til å utforske, sa Bjørn under møtet.

NRK har derfor vært på Vestlandet og gjort en del research og en a v de tingene som satte de på sporet av hva de ønsker å oppnå med serien var spørsmålet «Hva er det verste som kan skje om du skulle flytte til et nytt sted i morgen» og svaret de fikk: å ikke få venner.

– Serien skal lære ungdom at det går bra, selv om det går til helvete, sa Bjørn under presentasjonen.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.