Dette kan bli den nye «SKAM»

NRK jobber med nettdrama fra bygda.
HYBEL-SKAM: NRK jobber med det som potensielt kan bli en hit-serie for ungdom. Her ser du rollefigurene Noora, Vilde, Sana, Chris og Eva. 

HYBEL-SKAM: NRK jobber med det som potensielt kan bli en hit-serie for ungdom. Her ser du rollefigurene Noora, Vilde, Sana, Chris og Eva. 

Torsdag ble det avholdt møte i Kringkastingsrådet, hvor det blant annet ble presentert hva NRK arbeider med for ungdom.

Redaktør i P3 Camilla Bjørn presenterte der et prosjekt de jobber med i samarbeid med Rubicon. Prosjektet har arbeidstittelen «Lovleg», og har flere likhetstrekk med megasuksessen «Skam», som hadde sin fjerde og siste sesong i fjor.

Flere nettdrama

Både «Lovleg» og «Skam» er nettbaserte drama og handler om ungdom på videregående skole. I denne og ifølge Bjørn skal NRK øke produksjonen av nettdrama

– NRK skal øke produksjonen av nettdrama betraktelig, sier Bjørn under møtet i Kringkastingsrådet.

Kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugerud i NRK skriver følgende i en sms til iTromsø fredag kveld:

– P3 jobber med utviklingen av et dramaprosjekt med arbeidstittelen «Lovleg», sammen med Rubicon. Vi kan nok ikke si så mye mer om prosjektet utover det.

Utforsker hybellivet

I motsetning til «Skam» skal den nye serien ikke være foregå i Oslo, men nærmere bestemt Sandane i Sogn og Fjordane hvor det er 2360 innbyggere.

– Hit og til andre tettsteder kommer mange 16-åringer for å gå på videregående og på hybel. Den virkeligheten, den har vi lyst til å utforske, sa Bjørn under møtet.

NRK har derfor vært på Vestlandet og gjort en del research og en a v de tingene som satte de på sporet av hva de ønsker å oppnå med serien var spørsmålet «Hva er det verste som kan skje om du skulle flytte til et nytt sted i morgen» og svaret de fikk: å ikke få venner.

– Serien skal lære ungdom at det går bra, selv om det går til helvete, sa Bjørn under presentasjonen.