Under disse filmdagene er det damene som dominerer

Årets Stumfilmdager er kvinnedominert på alle fronter. Både foran og bak kamera.
Anna Spiridonova, Julie Alapnes og Elina Waage Mikalsen skal spille under stumfilmdagene.  

Anna Spiridonova, Julie Alapnes og Elina Waage Mikalsen skal spille under stumfilmdagene.  

B6 White  (Foto: Ricky Zhang)

B6 White  Foto: Ricky Zhang

Farmer's wife  

Farmer's wife  

Farmers Wife 

Farmers Wife 

The Prostitute 

The Prostitute 

What is the world coming to 

What is the world coming to 

Evelina Petrova 

Evelina Petrova 

Jason Singh, Nasra Omar og Bernt Simen Lund 

Jason Singh, Nasra Omar og Bernt Simen Lund 

Suspense 

Suspense 

The dumb girl of Portici  (Foto: Directed by Lois Weber)

The dumb girl of Portici  Foto: Directed by Lois Weber

Lois Weber 

Lois Weber 

John Sweeney 

John Sweeney 

1 / 12

Stumfilmdagene arrangeres for trettende gang 19.–21. april på Verdensteatret. Her vil man få oppleve en rekke stumfilmer, samtidig som musikere spiller live til de ulike filmene. Det er Tromsø internasjonale filmfestival som arrangerer Stumfilmdagene.

– Årets program er samlet rundt ett enkelt stikkord: Kvinner. Da bevegelige bilder så vidt var begynt å rulle over lerretet, før industrien festet grepet om produksjonsmidlene for alvor, var kvinner en viktig drivkraft. De tok plass med den største selvfølgelighet, sier festivalsjef Martha Otte i en pressemelding.

Den levende musikken står blant annet felespiller Julie Alapnes, perkusjonist Nasra Omar og Elina Waage Mikalsen som fronter Barentsbandet for.

Det blir også noen mannfolk, den anerkjente pianisten John Sweeney skal spille til Hitchcock-komedien «The Farmer’s wife» fra 1928 vises samtidig som den britiske pianisten som har turnert over hele verden med Hitchcock-filmer.

OVENFOR KAN DU SE BILDER AV FLERE AV MUSIKERNE OG FILMENE


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.