Viser bannlyst komedie og de voksnes barnefilmfavoritter

Verdensteatrets aprilprogram byr på mange nostalgigodbiter.
TULLER MED STALIN: I «Death of Stalin» kødder de med Stalin. Her ser man Jason Isaacs som Georgy Sjukov. 
        
            (Foto: Selmer Media)

TULLER MED STALIN: I «Death of Stalin» kødder de med Stalin. Her ser man Jason Isaacs som Georgy Sjukov.  Foto: Selmer Media

Aprilprogrammet på Verdensteatret, cinemateket i Tromsø, har noe for enhver smak. Andre helg i april er det kinesiske filmdager og tredje helg arrangeres stumfilmdagene, og utover det finner man en hel del spennende småplukk. Blant annet premiere på komedien «Death of Stalin», en komedie som tar for seg nettopp – Stalins død. Skrevet og regissert av Armando Iannucci, som også står bak TV-serien «Veep» og filmen «In the loop».

– Filmen har fått en hel de oppmerksomhet og russerne har skikkelig hisset seg opp over den. På grunn av måten den fremstiller Stalin på har den blitt bannlyst i Russland, Sveinung Wålengen, sjef for Verdensteatret.

Kostymedrama

Tromsø Barnefilmklubb har virkelig slått på nostalgistortromma og viser den norske «klassikeren» «Frida med hjertet i hånden» fra 1991, Disney-favoritt «Løvenes konge» fra 1994 og «The Goonies» fra 1985, som for dem som digger Netflix-serien «Stranger Things» kommer til å elske.

Filmen «Phantom Thread», som hadde premiere i USA i desember i fjor, har sin førpremière på Verdensteatret 7. april. Filmen ble nominert til seks Oscar-statuetter og vant prisen for beste kostyme. Kostymedesigner Rune Nilssen skal ha innledning før filmen.

– Jeg opplever at mange har ventet litt på denne. Regissør Paul Thomas Anderson er en veldig kjent og elsket filmskaper så derfor setter vi også opp hans andre filmer «Boogie Nights» og «Magnolia», sier Wålengen.

Opera og turfilm

For de turglade vises filmen «Mountain», hvor fjellsportgruppa i Troms Turlag holder en introduksjon 22. april og det blir også en «one night only»-spesial.

– Vi skal ha en musikk på kinovisning av en konsertfilm med Nick Cave fra en konsert han holdt i København. Denne skal vises over hele verden samtidig, sier Wålengen.

Verdensteatret har åpent hele påsken, bortsett fra mandag 2. april.

– I påsken fortsetter vi å vise «Røverdatter» og «Vokterskene» som er en typisk påskefilm. Fransk og i litt rolig tempo. Lørdag viser vi operaen «Cosi van tutte» av Mozart som sendes fra Metropolitan Opera House.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.