Deltaker i skandale-reality: Henriks lidenskaper er god litteratur og analsex.

Henrik Elvejord Borg (23) er deltaker i den skandaløse realityserien «Ex on the beach». Nå satser han på å få skrevet en bok om oppholdet.
– EN NERD I EN FUCKBOY-KROPP: Henrik Elvejord Borg skrev bok samtidig som han deltok i realityserien

– EN NERD I EN FUCKBOY-KROPP: Henrik Elvejord Borg skrev bok samtidig som han deltok i realityserien "Ex on the beach".  Foto: Toke Mathias Riskjær/Discovery

Torsdag kunne VG presentere de åtte deltakerne som skal være med på realityserien «Ex on the beach» som sendes på Dplay (Discoverys nett-tjeneste) etter sommeren. En av deltakerne er Henrik Elvejord Borg, opprinnelig fra Oslo, som tidligere har studert og jobbet i Tromsø.

– Hvorfor meldte du deg på «Ex on the beach»?

– Jeg har noe fartstid fra der du sitter hos iTromsø, hvor jeg var tilkallings- og sommervikar. Jeg har også tatt emner innenfor allmenn litteraturvitenskap på UiT. Lenge har jeg tenkt at jeg ville skrive om noe, og hva passer vel bedre enn å skrive om det å være deltaker i et slikt program, sier Borg, som for tiden bor i Oslo hvor han jobber som lærerassistent og driver et bil- og transportfirma.

– Du er med for å kunne skrive om deltakelsen?

  – Ja, det var hele hensikten min med å takke ja. Jeg har brukt kroppen min som verktøy for å komme på baksiden av et slikt program. Nå skal jeg føre over alle notatene mine på maskin og siden publisere et stykke virkelighetslitteratur, etter at programmet er sendt. Jeg var veldig nysgjerrig å se hvordan hodet til en reality-deltaker fungerer. Det er lite som er skrevet om det før.

Møter ekskjæresten

Reality-konseptet «Ex on the beach» ble første gang sendt på MTV i 2014. Konseptet går ut på at åtte unge mennesker sendes til et yndet feriemål hvor de skal feste og «kose seg». Plutselig dukker den ene ekskjæresten opp etter den andre. Enten for å hevne seg, eller for å vinne tilbake sin tidligere utkårede. Konseptet har tidligere også vært sendt i Sverige og Finland.

– Hvorfor i all verden melde seg på et konsept hvor du møter ekskjæresten din samtidig som du er på «ferie», det er vel noe de fleste ønsker å unngå?

– Man vil jo ikke ha med seg eksen sin på ferie seks uker til Mauritius. Jeg har ikke sett noe særlig på reality for og leste meg litt opp på konseptet i forkant, det var betegnet som et «skandaleprogram». Hva passer vel bedre som prosjekt enn det som er helt i periferien av det som er innafor å være med på av TV?

Overraskende kombo

VGTV publiserte i dag en video hvor de intervjuer flere av deltakerne. En av disse er Borg.

– Her sier du at du har to lidenskaper her i livet og det er god litteratur og analsex. Det er jo kanskje en litt overraskende kombinasjon?

– Det er en kombinasjon av hvem jeg er. Veltrente feste-Henrik som er klin gæern og litteratur-Henrik. Dette er jo selvsagt en spissformulering da. Det er jo rett og slett nødvendig når man er med på et slikt program.

– Nerd i fuckboy-kropp

– Du blir derfor trolig den første reality-deltakeren man ser lese Dostojevskij?

Henrik Elvejord Borg  

Henrik Elvejord Borg  

– Haha, ja. Jeg hadde faktisk med meg «Idioten» av Dostojevskij dit og det var flere som ble overrasket da de fanget meg inne på hotellrommet godt dykket inn i den boken.

– Hva tenkte de andre deltakerne da du drev skrev og leste?

– Det er noe man ikke har sett før. Jeg fikk det veldig godt beskrevet fra en av de andre deltakerne. Jeg er en nerd i en fuckboy-kropp. Så man blir kanskje litt lurt av utsiden.

170 håndskrevne A4-sider

De fleste som har sett på enten «Paradise Hotel» eller «Big Brother» vet at slike type programmer består av mye alkohol og sex.

– Hva sa foreldrene dine til at du meldte deg på et slikt program?

– De er ikke spesielt imponert over det valget. Til syvende og sist sto jeg likevel på Gardermoen med 170 håndskrevne A4-sider. Det gikk for så vidt greit. Nå vet ikke jeg hvordan det blir klippet, men jeg tror ikke jeg får et idiotstempel som er gjengangeren etter å ha vært deltaker i et slikt program. Jeg kan gjerne være riksklovn jeg altså, men kanskje noe mer reflektert enn det man vanligvis ser.