I sofaen med Marianne:

Hun var skeptisk til den norske TV-serien. Nå er hun helt hekta!

Carina Olset elsker britisk drama, men vil ikke se ut som en glamourmodell selv.
IKKE BARE SPORT: Carina Olset liker først og fremst rollefigurene og ikke fotballen i «Heimebane», ellers går det ikke bare i sport hjemme på TV-skjermen. 
    
      (Foto: Ole Kaland/NRK)

IKKE BARE SPORT: Carina Olset liker først og fremst rollefigurene og ikke fotballen i «Heimebane», ellers går det ikke bare i sport hjemme på TV-skjermen.  Foto: Ole Kaland/NRK

– Endelig skal DU få lov til å se på TV!  Hvilken TV-serie er din favoritt?                                                               
– Akkurat nå er det «Heimebane». Det irriterer meg at jeg må vente til neste søndag. Da jeg hørte de skulle lage den, var jeg i utgangspunktet veldig skeptisk til hele konseptet. Jeg har sett alt som har kommet fram til nå og jeg synes det er veldig godt laget.

– Det har ikke tilfeldigvis noe å gjøre med sportsinteressen din, siden den handler om fotball?                         
– Nei. Det er først og fremst ikke fotballen i seg selv som gjør serien bra. Det er persongalleriet og de situasjonene de settes inn i. Også synes jeg det er fascinerende å se hvordan Ane Dahl Torp spiller.

– Opplever du serien som realistisk?                                                                                                                              
– Jeg har hele tiden sagt at jeg aldri kommer til å se en kvinnelig eliteserietrener i min levetid. Dersom det skulle skje tror jeg flere av dilemmaene i serien er realistiske. De utfordringene hun stilles overfor er virkelig autentiske, både med tanke på fotball, eller andre yrker som damer vanligvis ikke har.

– For et par uker siden var det i en episode et spesielt #metoo-fokus. Hva tenker du om det?                                                     
– Jeg synes de klarte å vise akkurat hva #metoo handler om. Man blir litt irritert på hovedpersonen, som man i utgangspunktet heier på, fordi hun reagerer som hun gjør. Likevel er det lett for meg å sitte i TV-stolen og tenke annerledes. Derfor man blir også så engasjert i serien.

– Kan du beskrive de kveldene hvor du bare slapper av foran TV-en?                                                                      
– Da må jeg først få det helt ryddig hjemme, så jeg får slappet av. Det kan ikke være noe som ligger og venter på meg, som skittentøy eller lignende. Da alt dette er gjort, tar jeg meg gjerne litt godteri samtidig som jeg ser på. Uansett hva det er som står på, om det er en fotballkamp eller noe annet, så er det fullstendig avslapning for meg.

– Er det en TV-serie eller film folk kommer til å bli overrasket over at du digger?                                                     
– Ja, jeg er veldig glad i den BBC-dramatiseringen av «Pride and Prejudice».

– Den med *sukk* Colin Firth som Mr. Darcy?                                                                                                                
– Ja, det er den fineste serien jeg vet om. Jeg har den på DVD og siden jeg ikke har DVD-spiller må jeg se den på dataen hver gang jeg vil se den igjen. Jeg har også lest boka mange ganger.

– Den er, som du sier, helt fantastisk. Hvorfor liker du den så godt?                                                                          
– Ja, først og fremst er det Colin Firth som Mr. Darcy. I tillegg elsker jeg kostymene og den gode gamle «happy endingen» hvor de får hverandre.

– Har du sett den «nye» innspillingen med Keira Knightley?                                                                                       
– Ja, den er ikke like bra. Også ser jeg jo på «The Crown». Men det blir kanskje ikke folk nå overraska over at jeg gjør. Det er en ordentlig historieforelesning og jeg får kose meg med masse om de kongelige, som er perfekt for en rojalist som meg.

– Når var du sist på kino og hva så du da?                                                                                                                      
– Det var faktisk i påsken. Da så jeg den der «Red Sparrow»

– Den med Jennifer Lawrence, ja. Den har jeg ikke fått sett. Var den bra?                                                            
– Jo da, men det var noe med plottet. Jeg skjønte ingenting før avsløringa før kom og jeg liker å se filmer hvor jeg har kontroll på det som skjer. Det hadde jeg overhodet ikke her. Dessuten var filmen veldig brutal, jeg hadde ikke hatt med meg mine tanteunger i tenårene på denne, for å si det sånn.

– Siden du allerede jobber som programleder er det litt kjedelig å spørre deg hvilket program du ville ledet, men om noen skulle intervjue deg, hvem hadde du ønsket at det hadde vært?                             
– Jeg tror det hadde vært spennende å være med på «Hvem tror du at du er?», som handler om slektsforskning. Jeg har en enorm familie både på far- og morssiden. Besteforeldrene mine hjalp motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og bestefaren min døde veldig ung, så jeg vet veldig lite om hvorfor ting ble som det ble. Jeg hadde også en bestemor med tyskerbarn som jeg gjerne skulle funnet ut mer om.

– Du må delta i en realityserie, hvilken serie vil du delta i hvorfor?                                                                          
– Jeg hadde gjort meg best på «Farmen».

– «Farmen Kjendis?»                                                                                                            
– Eller vanlig «Farmen». Noe sier meg at det er lettere å forholde seg til personene på den «vanlige». Jeg er litt uredd når det kommer til slikt arbeid som kreves av deg der. Vedhogging, bærplukking og hesjing. Også er jeg glad i å lage mat. Det å lage mat av rene råvarer er noe jeg driver med til vanlig også. Taktisk spill og slikt hadde jeg derimot ikke orket.

– Da kunne du jo kanskje vært med på«Masterchef»?                                                                                            
– Det kunne jeg kanskje vært med på. Jeg har vært med noen ganger på «4-stjerners middag» og det kan jeg godt fortsette med.

–Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?                        
– Ane Dahl Torp.

– Hun har jo fått kritikk for trønderdialekten i «Heimebane». Tror du hun ville klart Burfjord-dialekten?                                                                                                                                
– Hun hadde sikkert klart det. Det som er med henne er at hun klarer å få råskapen fram og den der typiske «gi faen»-holdninga.

– Hvem hadde det vært den verste tenkelige til å spille rollen?                                                      
– Det må være Linni Meister.

– Ja, det hadde vært veldig rart med Linni Meister i rollen som Carina Olset.                                                   
– Ja veldig. Jeg kunne sikkert sagt noen av de der store amerikanske, men jeg velger å gå for de norske. Da blir det hun, eller noen av de der andre glamourmodellene. De hadde virkelig ikke passet til å spille meg.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.