• Navn: Anne husebekk

  • Yrke: Rektor ved UiT, Norges arktiske universitet

– Nå skal du endelig få fri fra universitetet og se på TV. Hvilken TV-serie velger du og hvorfor?– Jeg ser ekstremt lite på TV, men jeg har sett både sesong én og to av «The Crown» og de liker jeg veldig godt.

– «The Crown» er jo utrolig bra. For en fantastisk serie. Så du liker historiske dramaer? – Noe av det jeg liker aller best er historiske filmer og dokumentarer. Da må de gjerne ha en rot i virkeligheten slik at jeg tilegner meg noen ekstrakunnskaper og lærer noe, i tillegg til å bli underholdt, når jeg ser på TV. Det synes jeg er viktig

– Ja, det er jo reine bonusen å lære noe og se på noe som er spennende. Dersom du skal vie hele kvelden din i sofaen foran TV-en, beskriv din perfekt TV-kveld?– Det er veldig ofte sammen med Lars, mannen min. Vi ser helst på dokumentarer på NRK nett-TV og iblant ser vi filmer. Likevel må jeg påpeke at filmsmaken vår er helt forskjellig.

– På hvilken måte?– Jeg liker filmer som er historiske og dramatiske. Lars liker derimot bedre krim og thrillere. Det betyr at jeg av og til også må se på det da, selv om vi ofte pleier å finne noe vi begge liker.

– Apropos film. Du blir konfrontert med et grusomt ultimatum, enten må du gi opp TV for alltid, eller så må filmen ryke. Hva velger du?– Da ville jeg gitt opp filmen.

– Hvorfor det?– Jeg er så sugen på nyheter og noe av det som gleder meg med den nye teknologien er at man kan få det med seg når som helst. Jeg er veldig glad i å se på «Dagsnytt Atten» og er veldig interessert i å få med meg så mange nyheter og politiske debatter som mulig.

– Når var du sist på kino, og hva så du da?– Det var under TIFF. Jeg så ikke så ikke mange filmer, men jeg så et kortfilmprogram fra Nord-Norge som var flott.

– En av kortfilmprogrammene fra «Film fra Nord»?– Ja, den var veldig bra, med mye storslått natur og fine bilder.

– Er det en TV-serie eller film folk kommer til å bli overrasket over at du digger?– Jeg må innrømme at jeg ser på «Heimebane» og det er kanskje ikke noe folk hadde forventet av meg. Det er en interessant serie som jeg virkelig kan anbefale andre. Den endte opp med å være noe helt annet enn hva jeg forventet.

– Du er kanskje ikke den første jeg ser for meg delta i en realityserie, men nå må du delta i en. Hvilken blir det?– Det blir «71 grader nord», jeg tror det er den eneste som hadde passet for meg. Det blir i alle fall ikke «Paradise Hotel».

– Hva om du da du skulle vært programleder for et TV-program, hvilket program ville du ledet?– Jeg kunne godt tenke meg å lede et debattprogram. Gjerne «Dagsnytt 18». Programlederne der er kjempedyktige, så det hadde vært spennende.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?– Det måtte vært Meryl Streep.

– Selvfølgelig er det henne. Det kunne jeg ha gjettet. Haha! Denne er litt vanskeligere: Hvem hadde vært den verste tenkelige til å spille rollen som Anne Husebekk?– Jeg liker Helge Jordal, men han kunne aldri spilt meg, det hadde blitt litt rart i alle fall. Heller ikke hun som spiller Saga i «Broen», spesielt ikke om det blir likt den rollefiguren. Likevel, de fleste kjente skuespillerne er jo dyktige og klarer mange forskjellige roller, så de kunne sikkert fremstilt meg også, det tror jeg hadde gått bra.