I sofaen med Marianne:

Derfor kan ikke Lisa fordra Ross

ELSKER «FRIENDS», HATER ROSS: Lisa Stokke har selv blant annet hatt stemmen til Elsa i «Frozen». Når det kommer til TV-serier er det «Friends» som er favoritten. 
    
      (Foto: Hallgrim Haug)

ELSKER «FRIENDS», HATER ROSS: Lisa Stokke har selv blant annet hatt stemmen til Elsa i «Frozen». Når det kommer til TV-serier er det «Friends» som er favoritten.  Foto: Hallgrim Haug

 • Lisa Stokke, skuespiller og selvstendig næringsdrivende

– Hva er din absolutte favorittserie?

– Det er antakelig «Friends». Den kom i universitetstiden min og det er en serie jeg kan sette meg ned og se på hver gang den kommer på TV. Jeg kan som regel hele episoden og alle replikkene. Det er litt rart når man ser det nå, da innser jeg jo at Ross var verdens verste «boyfriend».

– «We were on a break»

– Ja, den greia der. Herregud, han er jo en helt forferdelig rollefigur. Da jeg så på det før, heiet vi jo på Ross og Rachel. Det er jo litt pussig. Ross er jo en narsissist og en sosiopat.

– Hvem er din «favorittvenn» da?

– Det er litt vanskelig å si. Det er kombinasjonen av alle sammen som gjør det bra. Likevel var det Phoebe jeg alltid likte best. Det var en uvanlig rollefigur på det tidspunktet. Hun var helt unik, det var ingen som henne på TV. Jeg synes hun var veldig interessant. Og tilbake til Ross – måten den greia med kona hans som ble lesbisk ble fremstilt på er merkelig å se tilbake på i dag.

– Ja, måten han gjorde narr av det fremstiller han som en idiot i dag.

– Ja, det var absolutt han som så ut som idioten. Det var fint.

– Dersom du skal vie hele kvelden din i sofaen foran TV-en, hvordan vil du beskrive den?

– Jeg er veldig glad i TV-kvelder. Da har jeg og mannen min litt tid sammen til å se noe vi begge liker. I helgen tar vi da gjerne oss et glass vin, øl eller gin tonic.

– Ikke popkorn?

– Det er litt kino-feeling med popkorn. Dessuten er jeg mer glad i nachos med masse smelta ost. Jeg blir alltid kvalm av popkorn.

– Dersom du må velge bort enten TV-serier for alltid eller film. Hva velger du bort da?

– Jeg tror jeg velger bort film, men det er ikke noe enkelt valg. Grunnen til det er at jeg nå er i midtfasen av foreldretiden, og vi har liten tid til oss selv. Det er mye lettere å kunne se en halvtime eller tre kvarter av et TV-program enn en hel film, man kan da dras inn i et annet liv og konsentrere seg hundre prosent om det. TV-industrien er modigere og i Hollywood tar de det mye lengre enn filmen når det kommer til kultur og vårt ansvar. TV-seriene har også ofte en større innflytelse på folk.

– Er det en TV-serie eller film folk kommer til å bli overrasket over at du digger?

– De som kjenner meg blir nok ikke overrasket, men de som ikke kjenner meg synes kanskje det er overraskende at jeg digger superheltfilmer. Jeg synes det er mye mer moro enn smale nisjefilmer. Selvsagt skulle jeg gjerne sagt at en eller annen dyp film er min favoritt, men jeg liker å bli underholdt. Livet har så mange alvorlige greier som skjer uansett, og jeg synes det er deilig å se på noe som er utrolig uvirkelig og ufattelig usannsynlig.

– Er det en du synes er spesielt god?

– «Black Panther» var utrolig bra. Det er ikke en ting med den filmen jeg ville gjort annerledes. Jeg kom ut fra kinosalen og var bare helt «mind blown». Jeg hadde bare lyst til å være like «bad ass» som de damene der.

– Du må delta i en realityserie, hvilken serie vil du delta i hvorfor?

– Reality er det verste jeg vet. Jeg ser ikke på noe av det og vil ikke være med på noen ting. Man er altfor avhengig av dem som klipper, noe som gjør at du ikke har noe kontroll. Jeg var selv med i «Lisa Goes to Hollywood», men det var ok. Delvis fordi jeg var involvert og fordi jeg hadde noe jeg skulle ha sagt om sluttresultatet. Jeg hadde aldri vært med om jeg ikke hadde hatt noen kontroll. Måten noe klippes på har jeg sett at kan ødelegge livene til folk.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?

– Audrey Hepburn kunne spilt meg. Hun hadde gjort det veldig bra. Hun er kanskje den jeg ser aller mest opp til og som jeg føler har gjort veldig fine ting jeg godt kunne tenke meg og gjøre selv.

– Hvem hadde vært den verst tenkelige å til å spille Lisa?

– Pamela Anderson. Hun er ingen dårlig person, altså, men hun er veldig langt fra meg og vi ser veldig ulike ut.