Prisdryss til internasjonale filmskapere under NUFF

I helgen ble årets Nordisk Ungdoms Filmfestival (NUFF) avsluttet med prisutdeling på Tvibit.
PRESENTERER VINNERNE: Fra venstre: Leif Host Jensen fra Foreningen Nord og Thomas Skogstad fra Tromsø Filmklubb presenterer vinnerne i «beste film i aldersgruppen 18 år og yngre», produsent Elsa Luding og regissør Adam Onishi for filmen «Milky Way».
Foto: Hermann Josef Greuel 

PRESENTERER VINNERNE: Fra venstre: Leif Host Jensen fra Foreningen Nord og Thomas Skogstad fra Tromsø Filmklubb presenterer vinnerne i «beste film i aldersgruppen 18 år og yngre», produsent Elsa Luding og regissør Adam Onishi for filmen «Milky Way». Foto: Hermann Josef Greuel 

Filmfestivalen ble arrangert for femtende året på rad i Tromsø i forrige uke. 44 ungdom mellom 15 og 26 år fra hele verden samlet seg i byen for å lage kortfilmer under festivalen.


Sist fredag ble resultatene vist på Verdensteateret, og søndag ble årets vinnere kåret.

Ingen lokale vinnere

Franske Julien Jennequin vant kategorien «beste internasjonale film» for filmen «The Big Show». Juryen legger i sin begrunnelse vekt på filmens politiske budskap og mørke humor. Det var ingen norske vinnere i år, men to danske og to svenske. Adam Onishi fra Sverige vant «beste film aldersgruppe <18» for filmen «Milky Way».

«Soaring Soldiers» av Cecilie Elmholt Skou fra Danmark vant «beste film aldersgruppe 19-21».


Svenske Jonathan Wilhelmsson kapret førsteplassen i kategorien «beste film aldersgruppe 22-26» for filmen «Waltzing Tilda», og danske William Sehested Høeg med filmen «When we meet again» vant i kategorien «beste Nordiske film».

Internasjonal jury

I den internasjonale juryen satt filmskaperne Lasse Gjertsen og tromsøbaserte Mohamed Jabaly, samt Alessandro Belelli fra Tvibit. Den nordiske juryen besto av Leif Holst Jensen fra Foreningen Norden, Thomas Skogstad fra Tromsø Filmklubb og Tiffs John-Kristian Dalseth.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.