• Jon-Are «Klish» Masternes (31)

  • Hip Hop-artist

– Lenge siden sist. Hva holder du på med nå?– Akkurat nå gjør jeg ferdig det siste jeg skal til en konsertforestilling under Hamsun-dagene. Det er i begynnelsen av august, så jeg kjenner på tidspresset.

– Har du gjort noe annet gøy i sommer?– Ja, var i Bergen sist helg, og skal til Sortland og litt rundt omkring.

– Ikke til Tromsø?– Nei, dessverre. Håper jeg skal gjøre noe der snart.

– Når du driver og reiser slik rundt. Er det da noen spesielle TV-serier du ser på?– Jeg har nettopp hatt en periode hvor jeg har sett gamle episoder av «Late Night with Conan O’Brien» Jeg måtte lese meg en del opp for å ta vitsene som var dagsaktuelle i 95. I tillegg er det en del fine sveiser og slikt på den tiden. I tillegg har jeg noen ting jeg ser på hele tiden. Som «The Office» USA. Nå er jeg vel på tolvte runde med den. Jeg har en app som tracker hvor mye tid jeg bruker på TV-serier. Jeg har faktisk sett 19 måneder sammenhengende med TV-serier, som betyr to år av mitt 31 år lange liv.

– Det er ikke så mye synes nå jeg. Ser du på noe av nyere dato?– Det blir en del «late night shows». Men O’Brien har en sånn dårlig kabel-TV-avtale så til sammenligning med tidligere er det kvantitet over kvalitet som gjelder. Derfor går det mye i Steven Colbert av det som er av nyere dato. Også ser jeg meg opp på «The West Wing».

– Enda mer fra 90-tallet. Hva er greia?– Jeg har så mye 90-tall i livet mitt. Du aner ikke. Likevel, «West Wing» er bare så bra skrevet. En dialog der kan gjøre mer for meg enn en spennende serie full av handling.

– Er det din absolutte favorittserie gjennom tidene?– Her er det kanskje mange som sier «Sopranos»?

– Overraskende få. Om jeg ikke husker helt feil så er det kun Ingerid Stenvold som har sagt det.– Ok. Bra. Jeg var nemlig litt redd for å si «Sopranos», men det er altså favoritten. Også synes jeg «Breaking Bad» er veldig gøy.

– Hvor mange ganger har du sett den?– Tre ganger. Når man først finner en serie som funker er det veldig trygt og man slipper å forholde seg til nye ting.

– Jeg leste at du elsker «Jurassic Park». Hvorfor det?– Da den kom fikk jeg ikke se den. Alle de eldre sa at det var den skumleste og stiligste filmen de hadde sett. Da jeg fikk sett den var jeg enig i det. Senere, da jeg så den igjen gikk det opp for meg hvor ekstremt kul den filmen er. Det er altfor få filmer om dinosaurer.

– Er det noe annet du er stor fan av?– Jeg har ikke plass til annet enn «Jurassic Park».

– Altså ingen alveører på «Ringenes Herre»-premièrene?– Haha. Nei.

– Er det en film eller et TV-program folk som kjenner deg vil bli overrasket over at du liker?– Jeg tror kanskje det mest overraskende nå for tiden er at jeg ser på «The Mindy Project». Jeg liker Mindy Kaling. Også synes jeg «Paradise Hotel» er fett. Men det vet alle at jeg digger.

– Det er ikke så mange som vil innrømme det. Hvorfor liker du «Paradise»?– De er så unge og fryktløse.

– Så du ville deltatt der dersom du skulle vært med i en «reality»?– Ja. Men jeg ville vært for mye meg selv til at det hadde funka. Bare sett på mobilen og røyka. De danser jo, hvem finner på å gjøre slike ting.

– Du hadde ikke danset?– NEI!

– Du kunne jo overrasket deg selv?– Altså kjent Mexico-rytmen og latt meg rive med. Ja, kanskje.

– Den nye Staysman?– Han er tidenes beste karakter på «Paradise». Også digger jeg Kristian Rene. Han er veldig bra på reality. Og han andre nordlendingen.

– Broren til Erlend Elias?– Ja. Han var lagd for reality.

– Han skal være med på «Farmen Kjendis» nå.– En uke etter «Paradise» og så er han kjendis.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?– Jeg leste i intervjuet med Jørgen (Nordeng red.anm.) at han ville ha meg. Jeg sier at jeg ville hatt alle andre i verden til å spille meg før Jørgen. Derfor lurer jeg på om du har noen innspill til hvem det kunne vært. Om det er noen tromsøskuespillere som ville passet?

– Akkurat nå er de eneste jeg kommer på Ketil Høegh og Kristian Fr. Figenschow.– Haha! Ja. Kristian Figenschow skal spille meg. Han får helt frie tøyler, han kan spille hva som helst.

– Gleder meg maks til rekonstruksjonen av musikkvideoen til «Jenter med tatoveringer», med han som deg, merker jeg.– Dette skal jeg skrive ned. Det blir en viral hitt.

– Så Jørgen hadde vært den verst tenkelige?– Ja, faktisk. Den verst tenkelige.