• Sandra Borch, politiker

– Hva er din absolutte favoritt TV-serie, Sandra?– Jeg har ikke så mye tid til å se på TV-serier, men som jurist er det kanskje «Suits».

– Ahh. Meghan Markle-serien. Hva er det du liker med den?– Den er bra. Litt sånn avslappende å se på. Særlig på kvelden når man kommer hjem og skal roe ned.

– Vil du som jurist si at den har noen realistiske elementer?– Vel, det går ikke akkurat an å sammenligne den med advokatvirksomhet i Norge.

– Man skulle kanskje ønske det?– Ja, det ville bydd på litt spenning, kanskje.

– Kunne du tenke deg å jobbe i et større advokatbyrå en dag?– Ikke egentlig. Jeg trives i alle fall nå på Stortinget.

– Er det andre ting du ser på?– Ja, som politiker ser jeg selvfølgelig på «Game of Thrones». Det gjør alle politikere. Der henger jeg egentlig litt etter, for jeg føler at jeg må følge ekstra godt med og jeg bruker ofte TV-en mer som bakgrunnsstøy.

– Apropos politikerserier, hva med «House of Cards»?– Den har jeg begynt på. Jeg tok nettopp ferie, så det får bli mer serier når det dårlige været kommer.

– Er det noen TV-serier eller filmer fra barndommen som byr på ekstra gode minner?– «Flukten fra dyreskogen». Den elsket jeg.

– Selvfølgelig gjorde du det. Er du ofte på kino, da?– Nei, det er litt dumt. Jeg bør ta meg litt mer tid til det. Jeg har en plan om å få se den nye «Mamma Mia».

– Du har jo selv vært med på TV flere ganger. Blant annet på «Typen til», med Leo Ajkic. Det husker jeg godt.– Aldri igjen. Ikke der i alle fall. Det er første og siste gang. Der måtte jeg også ta fram litt skuespilleregenskaper. Egentlig var alt skuespill der, spesielt siden du skal spille dama til en du ikke har helt kjemi med. Det som er ekstra kleint er at den har gått i reprise det her året.

– Hva med «Fire stjernes middag» og «Masterchef»?– Jeg elsker å lage mat, så det var greit.

– Kunne du tenke deg å delta i flere realityserier?– Dersom jeg skulle vært med i en så ville det vært «Farmen».

– Naturligvis ville det vært det. Hadde du grusa dine konkurrenter?– Jeg har vokst opp på gård, så skulle nok klart å få det godt til. Det er et kult og hyggelig konsept.

– Har du gode minner fra de andre realityseriene du har vært med på?– Ja, både på «Fire stjerners», «Masterchef» og «ValgCamp» fikk jeg venner for livet som jeg ofte ser igjen.

– Er du komfortabel med å se deg selv på TV?– Mamma har tatt opp absolutt alle seriene jeg har vært med i, og jeg synes ikke det hadde vært spesielt artig å gå gjennom de opptakene. Kanskje om ti år.

– Dersom filmen om ditt liv skulle lages, hvem skulle spilt deg?– Jeg klarer ikke se for meg noen. Det måtte i alle fall vært noen som er engasjert og sta. Jeg tror personen må kjenne meg.

– Ingen skuespillervenner du har møtt på «Fire stjerners» eller noe?– Det nærmeste er vel Thomas Leikvoll og Lilli Bendriss. Jeg tror ikke akkurat noen av de passer. Haha.

– Har du ofte TV-kvelder hjemme?– Nei, jeg jobber så sent og i helgene, men det kan bli noen søndager hvor jeg ligger hjemme foran TV-en.

– Har du noen faste ritualer da? Ting du må spise når du ser på TV for eksempel.– Ostepop og Pepsi max. Da er filmkvelden reddet.

– Er det noe spesielt du liker å se på?– Jeg kan se på alt. Sist så jeg på «Hunger Games». Da ble jeg veldig fascinert og måtte se alle filmene i slengen. Jeg var ikke i seng føre fire. Noen ganger kan jeg bli helt oppslukt og må se alt med engang.

– Jeg synes så synd i folk som ikke har tid til å se på TV hele tiden.– Det kan skje at jeg kommer hjem en ettermiddag og så går det for eksempel reprise av «Fire stjerners» eller noe som kan stå på i bakgrunnen.

– Jeg elsker «Fire stjerners»-kavalkadene på søndagene. Apropos. Det er jo valg snart. Du skal ikke være med i noen «realityserier» til høsten?– Det kan jeg ikke si så mye om faktisk, men det er mulig.

– Ja! Blir det gjesteopptreden på «Farmen Kjendis»?– Ingen kommentar.