TV-slavens utvalgte:

Ni TV-serier som passer perfekt å se akkurat nå

RIVALER I OG UTENFOR RINGEN: Betty Gilpin og Alison Brie spiller hovedrollene i TV-serien «Glow» om kvinnelige wrestlere på 80-tallet. Foto: Erica Parise/Netflix 

RIVALER I OG UTENFOR RINGEN: Betty Gilpin og Alison Brie spiller hovedrollene i TV-serien «Glow» om kvinnelige wrestlere på 80-tallet. Foto: Erica Parise/Netflix 

1. «Sharp Objects»

Amy Adams spiller journalisten Camille som sendes hjem til den lille byen hun vokste opp i når en ung jente blir drept. Samtidig som historien bak drapet rulles fram, gjør også Camilles demoner det samme. Seig, velspilt og god dramatisk krim, perfekt for sene kvelder.

Streames på: HBO Nordic

2. «Orange Is the New Black»

Sesong seks ble lagt ut forrige fredag. Den står ikke tilbake for noen av de foregående sesongene. I forrige sesong handlet det kun om et fangeopprør etter at en av de innsatte ble drept av en fangevokter. Denne gangen har serien returnert til den «gamle oppskriften», hvor vi får et innblikk i hvordan det er å sone under enda strengere forhold. I tillegg får vi de fine tilbakeblikkene som gir dybde og nærhet til de fantastiske rollefigurene man aldri blir lei av.

Streames på: Netflix

3. «Barry»

Barry 
    
      (Foto: HBO)

Barry  Foto: HBO

 

En nytenkende og annerledes mørk komiserie om leiemorderen Barry som plutselig finner ut at meningen med livet hans er å bli skuespiller. Dette byr på en rekke humoristiske konflikter, men det ligger også en dybde og et alvor til grunne i historien. Bill Hader spiller Barry og gjør det med en fantastisk mimikk og en egen evne til å virke ukomfortabel i så å si alle situasjoner. En serie det er vanskelig å ikke like.

Streames på: HBO Nordic

4. «Glow»

Sesong to kom nylig til Netflix, og fortsetter akkurat der forrige sesong slapp. Serien handler om kvinnelige TV-wrestlere i USA på 80-tallet og er en historie om vidt forskjellige kvinner som kjemper for å få den respekten de fortjener. Med et stort og variert rollegalleri, klarer serien både å more og røre i hver eneste episode. I tillegg så er koloritten helt fantastisk, og noe sier meg at 80-tallet er tilbake for fullt.

Streames på: Netflix

5. «Wild Wild Country»

Guruen i Wild Wild Country 
    
      (Foto: Netflix)

Guruen i Wild Wild Country  Foto: Netflix

 

Du tror det ikke før du får se det. Denne dokumentarserien handler om en sekt som tok over et område i USA på størrelse med et helt land. Der foregikk det så mye merkelig og rart at det er vanskelig å tro at det er virkelig. Når du ikke tror det blir verre og mer spektakulært, så blir det akkurat det. Må ses.

Streames på: Netflix

6. «Pose»

Fantastisk serie, inspirert av dokumentarfilmen «Paris is Burning» om dragkulturen i USA på 80-tallet, kombinert med baksiden av jappetiden på samme tid. Her får vi møte ulike skjebner som må håndtere et hardt liv på flere måter. I tillegg er det fantastiske kostymer, musikk og koloritt.

Streames på: HBO Nordic

7. «Big Little Lies»

Den ultimate sommerserien om vennskap, familiefeider, vold og kjærlighet. En serie som har absolutt alt. Både gode skuespillere, en god historie og et fantastisk soundtrack. Det hjelper også at den foregår i nydelige omgivelser i Monterey, California.

Streames på: HBO Nordic

8. «Feud»

Feud med Susan Sarandon som Bette Davis 
    
      (Foto: HBO/FX)

Feud med Susan Sarandon som Bette Davis  Foto: HBO/FX

 

Premisset for serien er konflikten mellom de to Hollywood-skuespillerne Bette Davis og Joan Crawford som foregikk før, under og etter innspillingen av filmen «What Ever Happened To Baby Jane». Makeløst spilt av Jessica Lange og Susan Sarandon om en tid og en verden mange har glemt.

Streames på: HBO Nordic

9. «Solsidan»

«Side om Side» kan bare prøve seg. Det blir ALDRI så morsomt som sin svenske storebror «Solsidan». En fantastisk situasjonskomedie om tre ulike familier som er bosatt på Saltsjöbaden. Her vil du møte flere rollefigurer du kjenner igjen fra det virkelig liv, tro meg.

Streames på: TV2 Sumo