I sofaen med Marianne:

Kunne se to sesonger med «Gossip Girl» i slengen

I SOFAEN: Johann Forfang elsker Gossip Girl. ARKIVFoto: Ronald Johansen 

I SOFAEN: Johann Forfang elsker Gossip Girl. ARKIVFoto: Ronald Johansen 


  • Johann André Forfang (23)
  • Skihopper

– Hva er din absolutte favoritt TV-serie?
– Oi! Jeg har flere favoritter, men det kommer litt an på humøret jeg er i. Den serien jeg kanskje har likt aller mest opp igjennom årene er «Community». Den har litt sær humor. Også liker jeg «Scrubs».

– Så du er glad i humor?
– Ja, det kommer jo litt an på humøret mitt. Noen ganger ser jeg på andre type serier også. Som for eksempel «Suits» eller «The Walking Dead». Sistnevnte har jeg enda ikke fått sett sistesesongen til. .

– Du reiser jo en del. Ser du noe spesielt når du sitter på fly og slikt?
– Ja, jeg tok opp «Suits» igjen. Jeg så på det for mange år siden, og nå i det siste har jeg sett de fire siste sesongene sammenhengene. Det er godt å ta det opp igjen.

– Er det på grunn av Meghan Markle at du har tatt det opp igjen?
– Haha. Nei. Det har ligget litt i bakhodet at jeg måtte se det, men kanskje underbevisstheten min plukket det opp på grunn av henne.

– Det høres ut som du har en variert smak.
– Ja, jeg ser på alt mulig. det jeg ønsker meg der og da. Når jeg hopper liker jeg å se på ting som gjør meg i godt humør. Før jeg møtte min nåværende samboer var TV-serier livet mitt. Da satt jeg hjemme på hybelen min og så på TV-serier helt til jeg la meg. Så det har blitt litt mindre av det den senere tiden.

– Hva ser du sammen med kjæresten din da?
– Vi ser ofte på «vanlig» TV sammen. Blant annet en serie som heter «Younger» som vi ser i lag. Når vi ser sammen ser vi faktisk oftere på lineær-TV enn HBO og Netflix. Da går det ofte i TV-sendte ting som «Farmen», «71 grader nord» og alt mulig av serier. Samboeren min er også en ordentlig TV-slave, så TV-en står stort sett på hele tiden.

– Om du må gi opp filmen eller TV-serien for alltid – hvem ofrer du?
– Da må jeg velge å beholde TV-serier. Da kan jeg variere litt hvor lenge jeg vil sitte og se. Noen ganger vil man «binge watche» i timevis, mens andre ganger vil man bare se 20 minutter lange episoder. Det begynner å bli mange år siden jeg så veldig mye på film.

– Er du ofte på kino?
– Jeg drar stort sett på kino når nye Marvel-filmer kommer. Jeg har digget Marvel siden jeg var liten og de vil jeg gjerne se på kino.

– Har du sett den nye – «Avengers: Infinity War»?
– Nei, den kom på et litt uheldig tidspunkt, men jeg har den på listen.

– Så du liker superheltfilmer?
– Når det er filmer jeg selv tar initiativ til å se så blir det gjerne noe fra Marvel-serien. Også liker jeg jo selv å lage film. Når jeg først setter meg ned og ser på filmteknikker og slikt klarer jeg nesten ikke å se en film uten å se etter det.

– Hvor lenge har du laget film selv?
– Det er et par år siden jeg begynte å gjøre det seriøst, men jeg har lagt ut filmer på YouTube siden jeg var liten.

– Ser du for deg en karriere som filmskaper når du pensjoneres som skihopper?
– Ja, det er ikke helt utenkelig.

– Har du gått på noen filmskole eller kurs?
– Nei, jeg er helt selvlært. Jeg har sett en del på nettet for å lære meg hvordan kamera fungerer og slik, og har lært veldig mye der. Da først og fremst speilreflekskameraer.

– Er det noen spesielle regissører og slikt du er inspirert av?
– Jeg har ingen forbilder som jeg ville hengt opp en plakat på veggen av. Men jeg ser ulike filmteknikker som jeg blir inspirert av. Det er jo for eksempel noen ting Spielberg gjør, som mange adapterer i sine filmer, jeg synes er interessant.

– Er det en film eller TV-serie folk vil bli overrasket over at du liker?
– Om folk vil bli overrasket vet jeg ikke, men jeg har sett alle sesongene av «Gossip Girl».

– Så det liker du?
– Åpenbart. Det var tiden da jeg bodde på hybel og kunne se to sesonger i strekk.

– Hvem er favoritten?
– Chuck Bass. Spesielt etter hvert utover i serien når han ble råere.

– Ja, den serien er avhengighetsskapende. Hva om du skulle deltatt i en realityserie. Hva skulle det vært?
– Det letteste for meg ville kanskje å hive meg med på «71 grader nord», men egentlig skulle jeg ønske at jeg var god til å lage mat og vært med på «Masterchef». Jeg har sett alt av den norske versjonen, og det er et konsept jeg liker veldig godt. Om jeg skulle vært med der så skulle jeg ligget hardtrening for å bli skikkelig god.

– Haha. En litt annen type hardtrening enn det du vanligvis holder på med kanskje.
– Ja. Det er på grunn av kjæresten min at jeg begynte å se det. Hun ser på alt slikt. Blant annet «Camp Kulinaris» og mye annet rart.

– Så alt TV3 med andre ord. Hva med «Mesternes mester». Hadde ikke det vært noe for deg?
– Der er man jo ofte med når man har lagt opp. Nå vet ikke jeg hvor gammel jeg er når det skjer. Så da må jeg i så fall se an litt formen jeg er i når det skulle skjedd. Jeg har ikke lyst til å drite meg ut heller, så om jeg hadde kunnet prestere ville jeg vært med.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?
– Jeg må være litt forsiktig når jeg svarer på det. Det er lett å komme dårlig ut av et slikt spørsmål. Jeg vet ærlig talt ikke helt, men synes kanskje det hadde vært morsomt å se Zach Braff i «Scrubs» spille meg. Det hadde vært artig.

– Hvem hadde vært den verst tenkelige til å spile deg?
– Nå har jeg ingen som ligger i «top of mind» der akkurat, men jeg prøver å tenke på noen som er litt motsatt av meg. Kanskje en som er veldig tykk, heslig og usympatisk.

– Hva med The Rock. Jeg ser ikke helt han for meg i rollen som deg.
– Jo, det hadde jo vært kjempekult. Jeg skulle jo heller svart at The Rock skulle spilt rollen som meg. Det hadde jeg likt.