Vinn festivalpass i tegnekonkurranse:

De vil se dine tegninger av filmhelter

Unge filmentusiaster kan tegne seg fram til gratisbilletter.
TEGNEGLEDE: Prosjektleder Ann Kristin Holmenes og avistegner Odd Klaudiussen deler ut premier til tegneglade barn. 
        
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

TEGNEGLEDE: Prosjektleder Ann Kristin Holmenes og avistegner Odd Klaudiussen deler ut premier til tegneglade barn.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Fra 5. til. 9 september arrangeres barnefilmfestivalen TIFF junior. Nå har alle barn muligheten til å vinne festivalpass, slik at man kan se så mye film man ønsker i fem dager på rad.

Barna som tegner sin filmhelt, og sender inn bidragene til iTromsø innen 24. august, er med i trekningen av til sammen 40 festivalpass til TIFF junior.

Stilles ut og publiseres

Konkurransen er et samarbeid mellom TIFF junior og avisa iTromsø, og vinnerne får faktisk to festivalpass forklarer prosjektansvarlig Ann Kristin Holmenes.

– Målgruppa for tegnekonkurransen er barn i barneskolealder, så det er naturlig at en av ungenes foresatte er med på kino, sier hun.

Juryen som plukker ut vinnerne består av blant annet av iTromsøs egen avistegner Odd Klaudiussen.

– Vinnertegningene blir publisert i avisa. I tillegg skal alle bidragene vi får inn skal stilles ut på Aurora kino Fokus under festivaluka, sier Holmenes.

Pippi var superhelten

Ifølge TIFFs prosjektleder for barn og unge, Ingrid Stensen, er tegnekonkurransen en god måte å få barna i festivalstemning.

VIL HA SUPERHELTER: TIFFs prosjektleder for barn og unge, Ingrid Stensen hadde Pippi Langstrøm som sin superhelt i barndommen. Foto: TIFF 

VIL HA SUPERHELTER: TIFFs prosjektleder for barn og unge, Ingrid Stensen hadde Pippi Langstrøm som sin superhelt i barndommen. Foto: TIFF 

– Konkurransen er en fin måte å engasjere barn og unge. Vi har også superheltfilmer på programmet under TIFF junior – blant annet «De utrolige», som jeg vet at mange er inspirert av, sier hun.

Objektet for tegningene er barnas egen filmhelt. Stensen mener at en filmhelt kan være så mangt, og trekker fram en figur som var viktig for henne i barndommen.

– Som for mange andre barn, var Pippi Langstrømpe min superhelt, forteller hun.

Vil involvere barna

Stensen påpeker at et godt filmtilbud for barn og unge er viktig for TIFF.

– Vi ønsker at barna er delaktige i TIFF junior. Vi ønsker selvfølgelig at så mange barn som mulig skal komme på festival for å se nye filmer.

Fristen for å sende inn bidrag til tegnekonkurransen er 24. august, og vinnerne publiseres i iTromsø 28. august.