TIFF junior starter onsdag:

«Skam-Eva» og tromsødanser med snikpremiere på ny film

Skuespillerne skal kaste glans over eksklusive førpremièrer under TIFF junior.
UNGDOMSFILM: Fabian Svegaard og Lisa Teige spiller hovedrollene i «Battle». Foto: Nordisk Film Distribusjon 

UNGDOMSFILM: Fabian Svegaard og Lisa Teige spiller hovedrollene i «Battle». Foto: Nordisk Film Distribusjon 

Onsdag sparkes TIFF junior – filmfestivalen for barn og ungdom – i gang, og til helga er det duket for en godbit. Lørdag og søndag blir byens unge filminteresserte de første som får se den nye, norske ungdomsfilmen «Battle».

LES OGSÅ: Disse tegningene vant iTromsøs filmkonkurranse

Hovedrolleinnehaverne er Fabian Svegaard og Lisa Teige, mens Tromsø-mannen Bao Andre Ngyuen har en av birollene.

Lover sprell under premièren

Teige er for mange et kjent fjes, etter rollen som Eva i NRK-suksessen «Skam». Sammen med Nguyen stiller hun opp på Auora Kino Fokus under førpremièren lørdag.

Nguyen, som har vokst opp i Tromsø, er allerede i byen. Han er nemlig en av danserne som skal på scenen under Hålogaland Teaters sin storsatsing, «Sykle i snøstorm», denne høsten.

LES OGSÅ: "Evighetsprosjektetet" blir åpningsfilm på TIFF

– Lisa og jeg skal presentere filmen Battle, og ha en «Q & A-session» med publikum begge dager. De kan se fram til litt sprell av meg under denne promoteringen, sier danseren.

FILMDEBUT: Danseren Bao Andre Nguyen, som vokste opp i Tromsø, gjør sin første filmrolle i «Battle». Foto: Remi Salievski 

FILMDEBUT: Danseren Bao Andre Nguyen, som vokste opp i Tromsø, gjør sin første filmrolle i «Battle». Foto: Remi Salievski 

Første filmrolle noensinne

«Battle» har egentlig ikke norgespremière før 28. september.

– Med «Battle» håper vi å fortelle en ærlig historie om det å være ung i Oslo. Den handler om forelskelse og identitet, sier Nguyen.

Dette er hans første filmrolle noensinne, men Nguyen har nå nye filmprosjekter i sikte, etter at jobben med «Battle» ga mersmak.

LES OGSÅ:  Nå har denne festivalen skiftet navn

– Regissøren Katarina Launing var en god kaptein for prosjektet. Under produksjonen fikk jeg jobbe med mange av mine gode dansevenner, i tillegg til at jeg fikk mange nye venner, sier Ngyuen.

– Viktig norsk ungdomsfilm

«Battle» retter seg hovedsakelig mot ungdom, men barn ned til seks år kan også se filmen. Regissøren står blant annet bak «Julenatt i Blåfjell» (2009) og «Kule kidz gråter ikke» (2014).

Festivalsjef Astrid Aure synes det er stas å kunne tilby en førpremière av filmen med skuespillerne til stede.

– «Battle» kommer til å få mye oppmerksomhet, og er en av de viktigste norske ungdomsfilmene i år. Dette blir et flott tillegg til programmet vårt, og nå gleder vi oss bare til å komme i gang med festivalen, sier Aure.