Onsdag sparkes TIFF junior – filmfestivalen for barn og ungdom – i gang, og til helga er det duket for en godbit. Lørdag og søndag blir byens unge filminteresserte de første som får se den nye, norske ungdomsfilmen «Battle».

Hovedrolleinnehaverne er Fabian Svegaard og Lisa Teige, mens Tromsø-mannen Bao Andre Ngyuen har en av birollene.

Lover sprell under premièren

Teige er for mange et kjent fjes, etter rollen som Eva i NRK-suksessen «Skam». Sammen med Nguyen stiller hun opp på Auora Kino Fokus under førpremièren lørdag.

Nguyen, som har vokst opp i Tromsø, er allerede i byen. Han er nemlig en av danserne som skal på scenen under Hålogaland Teaters sin storsatsing, «Sykle i snøstorm», denne høsten.

– Lisa og jeg skal presentere filmen Battle, og ha en «Q & A-session» med publikum begge dager. De kan se fram til litt sprell av meg under denne promoteringen, sier danseren.

Første filmrolle noensinne

«Battle» har egentlig ikke norgespremière før 28. september.

– Med «Battle» håper vi å fortelle en ærlig historie om det å være ung i Oslo. Den handler om forelskelse og identitet, sier Nguyen.

Dette er hans første filmrolle noensinne, men Nguyen har nå nye filmprosjekter i sikte, etter at jobben med «Battle» ga mersmak.

– Regissøren Katarina Launing var en god kaptein for prosjektet. Under produksjonen fikk jeg jobbe med mange av mine gode dansevenner, i tillegg til at jeg fikk mange nye venner, sier Ngyuen.

– Viktig norsk ungdomsfilm

«Battle» retter seg hovedsakelig mot ungdom, men barn ned til seks år kan også se filmen. Regissøren står blant annet bak «Julenatt i Blåfjell» (2009) og «Kule kidz gråter ikke» (2014).

Festivalsjef Astrid Aure synes det er stas å kunne tilby en førpremière av filmen med skuespillerne til stede.

– «Battle» kommer til å få mye oppmerksomhet, og er en av de viktigste norske ungdomsfilmene i år. Dette blir et flott tillegg til programmet vårt, og nå gleder vi oss bare til å komme i gang med festivalen, sier Aure.