Denne uka går TIFF Junior av stabelen og arrangørene skryter av årets program.

– Filmene dekker et bredt spekter, så det er noe for alle aldersgrupper, forklarer Håvard Stangnes, kommunikasjonssjef for TIFF.

Åpningsfest

Selv om programmet startet på onsdag er torsdag den offisielle åpningsdagen for festivalen.

– Åpningsfilmen «Gordon & Paddy» vises på torsdag. Det er en svensk film, og dette blir første gang den vises med norsk tale, forklarer Ingrid Stensen, prosjektkoordinator for barn og unge ved TIFF.

– Etter filmen blir det åpningsfest på Kystens hus med dans, bowling, ansiktsmaling, taler og en kjempestor kake, fortsetter hun.

Tromsøfilm

En av kortfilmene på årets program er filmen Myrhull av regissør Torfinn Iversen.

– Den er spilt inn her på Kvaløya og vant pris for beste kortfilm på Barnefilmfestivalen i Kristiansand, så det er jo veldig artig at vi har Tromsø-premiere på denne, sier Stensen.

Barn og foreldre

Selv om Tiff Junior er en filmfestival for barn, er det også mye å hente for de voksne også.

– Mange av filmene appellerer både til barn og foreldre, hevder Stangnes, som påpeker at de også arrangerer tre seminarer ment for voksne under festivalen.

– Seminarene skal gi et innblikk i filmens verden, og er ment for filminteresserte og også for dem som jobber i filmbransjen, forteller han.

Endret navn

Barnefilmfestivalen ble opprettet i 2013, da under navnet Verdens Beste, men i år har de endret navnet til TIFF Junior.

– Vi endret navn hovedsakelig for å knytte barnefilmfestivalen nærmere til TIFF, at folk skulle skjønne at det var de samme som sto bak begge festivalene, forklarer han.

Fra onsdag til søndag

TIFF Junior varer fra onsdag 5. september til søndag 9. september, og viser filmer både på Aurora Kino Fokus og på Verdensteateret.