Nordlys-serie filmet i Tromsø solgt til utlandet

Realityserien spilt inn i Tromsø skal også vises i Sveits og Østerrike.
GUIDE-GUNNAR: Gunnar Hildonen er nordlysguide i Tromsø, og er en av dem som har «hovedrolle» i serien «Jakten på nordlyset».  (Foto: Olav T. Søla/Alfred Film og TV)

GUIDE-GUNNAR: Gunnar Hildonen er nordlysguide i Tromsø, og er en av dem som har «hovedrolle» i serien «Jakten på nordlyset».  Foto: Olav T. Søla/Alfred Film og TV

1 / 1

TVNorge-serien «Jakten På Nordlyset» har blitt solgt til det tyske offentlig kringkastingsselskap NDR.

Programmet skal også vises på ARD, som er en av Tysklands største offentlige kringkastere. Det sendes også i Sveits og Østerrike.

Sultent marked

Handlingen i serien følger "nordlysturistboomen" i Tromsø, der publikum gjennom serien følger et utvalg lokale nordlysaktører på jobb.

– Vi merker at vårt tyske publikum lengter etter historier fra Arktis med storslåtte bilder og imponerende natur. Vi har ikke denne typen natur selv, og det er spesielt sant når det kommer til det sagnomsuste nordlyset, sier programredaktør Klaus Scherer i ei pressemelding.

Ifølge sjefsprodusent Silje Bürgin-Borch skal serien sendes på søndagskvelder i Tyskland, på et tidspunkt hun beskriver som prime time.

Tror på effekt

Serien ble sendt på TVNorge i vinter, og Visit Tromsø skal ha opplevd mangedobling av nett-trafikken under sendingene her hjemme, ifølge produksjonsselskapet.

Nå håper både de og nordlysaktørene som frontes i serien på en merkbar effekt fra Tyskland.

– Jeg henvender meg til alle kvalitetsbevisste reisende fra hele verden og tyske gjester har vært med siden starten. At vi nå får en sjanse til å vise oss ordentlig fram hjemme hos folk i Tyskland, gleder jeg meg veldig til, sier Gunnar Hildonen, som har en av hovedrollene i serien i presseskrivet.