«Åpent lerret» viser dokumentarfilm, og fokuserer på produsentrollen

Onsdag kan du se klipp fra to nye dokumentarfilmer, samt NRKs dokuserie under arrangementet «Åpent lerret» på Verdensteateret.
NRKS NYE DOKUSERIE: «113 – Når sekundene teller» er navnet på NRKs nye dokuserie som i løpet av ti episoder skal gi seerne et innblikk i hva som skjer fra nødmeldingen kommer inn og til helsepersonellet er ute og redder liv. Onsdag 3. oktober vises det klipp fra serien på Verdensteateret. Foto: NRK 

NRKS NYE DOKUSERIE: «113 – Når sekundene teller» er navnet på NRKs nye dokuserie som i løpet av ti episoder skal gi seerne et innblikk i hva som skjer fra nødmeldingen kommer inn og til helsepersonellet er ute og redder liv. Onsdag 3. oktober vises det klipp fra serien på Verdensteateret. Foto: NRK 

Onsdag 3. oktober er det duket for «Åpent lerret» på Verdensteateret. Arrangementet er rettet mot et filminteressert publikum, som ønsker å holde seg orientert om hva som kommer av nye filmer fra landsdelen.

Konseptet ble presentert for første gang i oktober 2017, men hadde også et arrangement tidligere i vår. Nå er det klart for tredje runde.

Fokus på dokumentar

Kvelden starter som vanlig med at de viser fram en fersk kortfilm.

– Deretter skal vi vise klipp fra to dokumentarfilmer, samt NRKs dokuserien «113 – Når sekundene teller», sier filmprodusent Mona Steffensen fra Originalfilm.

Filmene som skal vises er den Amanda-nominerte kortfilmen «Myrhull» (2018) som i løpet av 13 minutter forteller historien om to jenter som drar på telttur og får vennskapet satt på prøve.

Dokumentarfilmen «Rekonstruksjon Utøya» handler om fem overlevende fra massakren på Utøya i 2011, og «Alt hva fedrene har kjempet» er også en ny dokumentarfilm som handler om en sønns oppdagelsesreise i sin fars fortid som hemmelig etterretningsagent i Finnmark under andre verdenskrig.

UTØYA: Det vil bli vist klipp fra den nye dokumentaren «Rekonstruksjon Utøya». 

UTØYA: Det vil bli vist klipp fra den nye dokumentaren «Rekonstruksjon Utøya». 

 

Fra NRK får publikum også se klipp fra vinterens store dokuserie «113 – Når sekundene teller», som i løpet av ti episoder skal gi et innblikk i hvordan det jobbes når nødmeldingen kommer inn, og det haster for ambulansepersonalet å komme seg ut for å redde liv.

Samtale om produsentrollen

Etter at man har sett kortfilmen, samt klipp fra de tre andre dokumentarprosjektene, skal Mona Steffensen få folk bak prosjektene opp i sofaen på scenen.

– Vi skal snakke om hva det vil si å være en kreativ produsent. Det finnes mange måter å være filmprodusent på, men ofte kan det være givende for en produsent å delta i den kreative delen av prosessen.

– Hva innebærer det?

– For eksempel at man deltar i diskusjoner med regissøren om kreative og visuelle grep. Jeg synes at dette er spennende, men det er ikke alltid man får tid til å delta i denne delen av arbeidet når man jobber med flere prosjekter samtidig, sier Steffensen.

Deltakerne i sofaen vil være fra to uavhengige dokumentarfilmer, samt fra NRK.

– Det blir altså en diskusjon mellom to uavhengige produsenter og en fra NRK som jobber med fast lønn i en statlig organisasjon, så det vil være naturlig å snakke om ulikhetene i hvordan de jobber, sier Steffensen.