TV-SLAVENS UTVALGTE:

Dette er de ti beste realityseriene noensinne

Reality-TV er også TV. Her er de ti aller beste som noensinne er laget.
BEST PÅ REALITY: Ingenting er så underholdende som å følge med på livene til Kourtney, Kim og Khloe Kardashian. Foto: E Entertainment. 

BEST PÅ REALITY: Ingenting er så underholdende som å følge med på livene til Kourtney, Kim og Khloe Kardashian. Foto: E Entertainment. 

1. «Keeping Up With The Kardashians».

Ingenting er så digg som å legge å seg under pleddet, skru på TV2 Sumo og leve seg inn i livet til Kardashian/Jenner-søstrene, og ikke minst mamma Kris og sokkebror Rob. Livene deres består stort sett av å ta selfies, gå inn og ut av biler til fester, føde, spise salat, drikke Fiji-vann, trene og snakke dritt om hverandre. De er skamløse, full av plastiske operasjoner og noen av verdens aller mest kjente og omtalte mennesker. Du trenger ikke være flau om du ser en av de utallige sesongene, alle andre gjør det også. #noshame

2. «Bloggerne»

LEVER AV Å DELE: Her er er årets bloggergjeng.  

LEVER AV Å DELE: Her er er årets bloggergjeng.  

 

Apropos hverdagsliv, livet til jentene (og innimellom noen gutter) i den norske TV-serien «Bloggerne», som ifølge TV2 handler om «unge mennesker som lever av å dele», er ikke spesielt glamorøst. Eller, de deltar på fester og slikt, men jobben deres består stort sett av å bli avbildet i ulike klær, trene eller bake for å så skrive om det på bloggen sin. Selv om det iblant er tørt, klarer man rett og slett ikke la være å følge med på hvordan det går med Kristine Ullebø og den tidvis engelsktalende kjæresten hennes (som det for øvrig nå er slutt med i realtid). En episode, og du er hekta.

3. «Project Runway»

For alle som er over gjennomsnittlig interessert i mote og design, er dette et must. Her møter vi en rekke designere som skal konkurrere i ulike utfordringer om å være den beste. Dommerpanelet ledes av Heidi «Auf wiedersehen» Klum som blant annet har med seg Norges-favoritt Michael Kors. Her legges ingenting imellom og det er fascinerende å se hvordan dyktige håndverkere jobber for å skape de mest utrolige og de jævligste kreasjonene du noen gang kommer til å se. Særs underholdende.

5. «RuPauls Drag Race»

VERDENS MEST KJENTE DRAG-QEEN: RuPaul ruler i sitt drag race.  
    
      (Foto: VH1)

VERDENS MEST KJENTE DRAG-QEEN: RuPaul ruler i sitt drag race.   Foto: VH1

 

Her konkurrere de ikke bare om å være de beste «performerne», de skal også designe, danse, være modell og mime. Dette er serien som leverer på absolutt alle fronter til dem som digger mer klassiske realityserier fulle av dramatikk, men også talentkonkurranser. Liker du paljetter, fjær og fantastiske personligheter? Da er dette noe for deg.

6. «Stjernekamp»

KAN DET DE GJØR: I «Stjernekamp» kan stort sett samtlige deltakere synge.  

KAN DET DE GJØR: I «Stjernekamp» kan stort sett samtlige deltakere synge.  

 

Her konkurrer folk som faktisk kan det de holder på med (i alle fall de fleste) mot hverandre. Det er utrolig underholdende å se etablerte og velkjente artister konkurrere mot mer ukjente i det de kan aller best. Det er både overveldende og rørende på samme tid, og alle deltakere skal ha honnør for virkelig å vise seg sårbare. Selv om Hip Hop-kategorien hvert år får meg til å vri meg i smerte.

7. «Say Yes To The Dress»

BRIDEZILLAS: Noen bruder er enklere enn andre. Her ser vi et sedvanlig besøk i brudesalongen Kleinfeld.  
    
      (Foto: TLC)

BRIDEZILLAS: Noen bruder er enklere enn andre. Her ser vi et sedvanlig besøk i brudesalongen Kleinfeld.   Foto: TLC

 

Ingenting er bedre enn å fråtsetitte den ene episode etter den andre av denne TV-serien som sendes jevnlig på TLC. På brudesalongen Kleinfeld møter vi hysteriske bruder, bruder som mangler et lem og bruder som har med seg pappaen sin. Det er kjempeunderholdende og fascinerende å se hvordan en kjole kan skape så stor ståhei.

8. «Queer eye»

 
    
      (Foto: FINE KARER: Bobby, Karamo, Antoni, Jonathan og Tan sjarmeret alle de besøker. )

  Foto: FINE KARER: Bobby, Karamo, Antoni, Jonathan og Tan sjarmeret alle de besøker.

 

Netflix har laget to ny sesonger av TV-serien som gikk sin seiersgang på begynnelsen av 2000-tallet. Denne gangen er programlederne kulere og varmere. Samtidig som de gir en mer ekstrem personlighetsoppussig for at objektene deres skal føle seg bedre, er de morsomme, selvironiske og utrolig kule. Jeg kan garantere at du kommer til å felle en tåre eller ti.

9. «Farmen Kjendis»

FENGSLET LANDET: Denne serien skapte debatt og entusiasme over hele landet. Her er gjengen fra første sesong.  
    
      (Foto: TV 2)

FENGSLET LANDET: Denne serien skapte debatt og entusiasme over hele landet. Her er gjengen fra første sesong.   Foto: TV 2

 

Personen som satt på TV2-kontoret og kom på denne ideen fortjener tidenes bonus. For dette er ingenting annet enn genialt. Erlend Elias som melker en ku og skriker etter Mira Craig er ingenting annet enn fantastisk underholdning.

Du kan ikke unngå å se dette om du ønsker å være en del av samtalen på jobben.

10. «Eldrebølgen»

Her er gjengen fra Eldrebølgens første og eneste sesong.  
    
      (Foto: NRK)

Her er gjengen fra Eldrebølgens første og eneste sesong.   Foto: NRK

 

Denne hjertevarme, myke og fine realityserien rørte folk over hele landet da den ble vist for første og siste gang i 2003. Kri, Randi og Henry skulle sammen med ni andre mennesker over 62 år sette opp en revy på Solhov Folkehøgskole i Lyngen. Her var det samarbeid og vaffelhjerter som sto på programmet. Hvorfor det kun ble laget en sesong (og et gjensynsprogram i 2013), vites ikke. Her bør NRK komme på banen og lage ny sesong. Det hadde, i disse dager, fungert svært godt som en motsetning til «Ex On The Beach» og «Love Island».