TrAP (Transnational Arts Production), en uavhengig kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv, viser to ulike internasjonale filmer 8. og 9. oktober, i samarbeid med Verdensteatret Cinematek. De viser også filmer i Trondheim og Oslo.

En gang i halvåret viser de internasjonale filmer, som ifølge dem selv har dagsaktuelle temaer. Denne gangen er det filmene «Global Family» fra 2018 og «The Blessed» fra 2017.

«The Blessed» handler om ekteparet Amal og Samir. Filmen følger dem i løpet av et døgn i krigsherjede Algerie. «Global Family» handler om en somalisk familie som er spredt over hele verden og må forholde seg til en helt ny problemstilling når familiens matriark må forlate sitt eksil i Etiopia.

Ifølge TRAP er en rød tråd i filmen det å reise eller å bli, og konsekvensene av dette. Filmserien kaller de «Å våge å leve – en samtale om frihet, vandring og kjærlighet».

– Vi håper å engasjere Tromsøs internasjonale befolkning – spesielt de med innvandrerbakgrunn, og å vise noen gode filmer som ellers ikke hadde kommet på norsk kino i Tromsø, Trondheim og Oslo, skriver Frida Rusnak i TrAP i en e-post til iTromsø.