I sofaen med Marianne:

– Jeg ser ganske mye søppel

LIKER REALITY: Marta Hofsøy legger ikke skjul på at hun liker både «Kardashians» og «Bloggerne». 
        
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

LIKER REALITY: Marta Hofsøy legger ikke skjul på at hun liker både «Kardashians» og «Bloggerne».  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

MARTA HOFSØY – politiker og student

– Martha, du har veldig mye på tapetet, både som jusstudent og politiker. Har du egentlig tid til å se på TV?
– Ja, det vil jeg si. Jeg er den typiske «søndag-bingeren». Da ser jeg ganske mye på TV.

– Hvor mye TV kan du ende opp med å se på en søndag?
– Det spørs hva annet jeg har planlagt, men jeg kan gjerne seg både fem og seks episoder på rad. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har sett en del sesonger på kort tid.

– Hvilke serier kan du se i ett strekk?
– Det mest ekstreme jeg har gjort er å se nesten alt av «Game of Thrones» på to uker, midt i eksamenstiden, da jeg studerte statsvitenskap.

– Hvor mange sesonger?
– Det er et par år siden, så alle sesongene som fins i dag var ikke kommet, likevel var det en hel del. Det var vel en del andre ting jeg burde ha prioritert, men det var så dårlig vær og så spennende at jeg bare måtte se det.

– Så du liker det?
– Ja, hallo! Jeg gleder meg skikkelig til siste sesong neste år.

– Mange politikere liker «Game of Thrones». Er det tilfeldig?
– Tja. Det er vel ikke helt irrelevant med tanke på maktrelasjoner, om det er pensumrelevant for statsvitenskap vil jeg ikke si.

– Har du en absolutt favoritt-serie gjennom tidene?
– Det er sykt vanskelig å svare på. «Game of Thrones» er skikkelig bra, men jeg elsker også «Big Little Lies». Jeg bare digger rollefigurene og musikken. Jeg hørte på musikken i flere måneder etter at TV-serien var ferdig.

– Jeg hadde en lei tendens til å sette på den der åpningslåten på fest, altfor ofte.
– Det kan jeg relatere meg til.

– Hva med filmer da? Noen favoritter?
– Det er også vanskelig å svare på, da jeg liker mye forskjellig. En hovedfavoritt er «La La Land», som jeg vet at du også liker.

– Ja, den elsker jeg jo.
– Ellers synes jeg generelt det har vært veldig mye bra på TIFF de siste årene. Jeg har jobbet på kinoen i mange år og var i år med på min tiende TIFF. Jeg kommer alltid tilbake til kinoen under festivalen og jobber. Selv om jeg sitter i billettluka får jeg også sett en hel del film.

– Hva med guilty pleasures. Har du noen i film- og TV-verden?
– Ehh, ja. Jeg ser ganske mye søppel også. Jeg har sett alt av «Keeping up With the Kardashians», «Bloggerne», «Farmen Kjendis» og ganske mye «Masterchef». Også ser jeg på «Skal vi danse» og litt «Stjernekamp». Det er tom underholdning som er litt deilig.

– Kunne du selv vært med i en realty, som for eksempel «Bloggerne»?
– Da måtte jeg først startet en blogg, og det er ikke aktuelt. «Farmen» ser sykt artig ut, men det er kanskje et litt kjedelig svar?

– De fleste svarer «71 grader nord», så det er ikke så kjedelig.
– Det er overhodet ikke aktuelt, da det høres alt for slitsomt ut. Jeg ser også på «Paradise Hotel». Det glemte jeg å si.

– Da ser du kanskje på «Love Island» og «Ex on the Beach» også?
– Nei. Jeg er usikker på om jeg har tid til å prioritere det. Det er så mye annet å se på om dagen.

– Hva om filmen om ditt liv skulle lages, hvem skulle spilt deg?
– Egentlig er det helt usannsynlig at det vil lages en film om mitt liv, men hvis det mot formodning skulle skje så vil jeg at personen som spiller meg skal ha samme verdier som meg. Som for eksempel Ulrikke Falch. Hun er jeg veldig enig med politisk, og hun er faktisk også medlem i AUF.

– Og kjæresten var med i «Ex on the beach».
– Det er sant. Haha!

– Hvem skulle absolutt ikke spilt deg?
– Jeg aner ikke, om jeg skulle ta utgangspunkt i at vedkommende skulle vært det motsatte av Falch ville jeg sagt Sylvi Listhaug, men hun er jo ikke skuespiller. Hmm. Jeg har liksom ingen hatliste over skuespillere, men kanskje han der i Borat-filmen.

– Sacha Baron Cohen?
– Ja, det ser jeg ikke helt for meg. Spesielt ikke i en sånn der Frank Løke-drakt. Haha. Det stuntet der var for øvrig sinnssykt ugreit.