Anders Lidin Hansen har nettopp flytta hjem til Tromsø etter ti år i Oslo. Han har holdt på med film og skuespill i årevis, og hadde blant annet en rolle i TV-serien «Hotel Cæsar» i 2013. Den mannlige hovedrollen i den nigerianske produksjonen «The Lost Café» fikk han etter at noen i miljøet til filmprodusenten hadde sett Hansen i en kortfilm.

SE OGSÅ: Tromsømann til filmfestival i USA

– Jeg spiller en hyggelig nordmann som tar vare på den unge kvinnen som kommer fra Nigeria til Norge, forteller Hansen.

Invitert til premiere i Lagos

«The Lost Café» er skrevet av filmprodusent Regina Udalor, og er i stor grad basert på hennes liv da hun flytta til Norge og bosatte seg i Drammen. Store deler av filmen er spilt inn på Østlandet.

– Filmen handler om en ung kvinne som vokser opp i Nigeria med en drøm om å dra til Europa og studere film. Hun får mye motstand fra familien sin som mener at jenter skal bli hjemme og ta seg av barn, sier han.

Regina Udalor forteller ifølge Hansen denne historien fordi hun ønsker å inspirere andre nigerianske jenter til å følge drømmene sine.

Filmen er regissert av nigerianske Kenneth Gyang, som vant prisen for beste film under Africa International Film Festival i Nigeria for filmen «Confusion Na Wa» (2013).

Nigerias filmindustri, Nollywood, regnes som verdens nest største etter indiske Bollywood. Hansen var til stede da «The Lost Café» fikk sin premiere på filmfestivalen i fjor høst.

– Jeg hadde aldri vært i Lagos i Nigeria før så det var veldig spennende. Jeg var der i åtte dager og fikk se hvordan vanlige folk levde. I tillegg ble jeg og produsenten invitert til å være gjester på frokost-TV, sier han.

NIGERIANSK FROKOST-TV: Da skuespiller Anders Lidin Hansen var i Lagos i Nigeria på African International Film Festival, ble han og filmprodusenten Regina Udalor (til høyre) invitert til å være gjester i et nigeriansk frokost-TV. Til venstre sitter de to programlederne, som Hansen ikke husker navnene på. Foto: Privat

Håper å få filmen sin vist på TIFF

Nå er Hansen tilbake i Tromsø, og i bagasjen har han en kortfilm som han har skrevet og regissert, og som han selv spiller en rolle i. Kortfilmen ble vist i Oslo, og er nå sendt rundt til ulike festivaler.

SE OGSÅ: Egil fra Kirkenes skal åpne neste års TIFF – men filmen er fremdeles ikke ferdig

– Jeg har sendt filmen til TIFF, og håper de tar den inn i programmet, forteller han.