Åtte filmer du bør streame akkurat nå

Her er åtte gode filmer du finner på Netflix og HBO Nordic.
AFRIKANSK PRINS: Eddie Murphy spiller prinsen Akeem, her sammen med sin «tjener» Seemi (Arsenio Hall). Foto: Paramount 

AFRIKANSK PRINS: Eddie Murphy spiller prinsen Akeem, her sammen med sin «tjener» Seemi (Arsenio Hall). Foto: Paramount 

1. «Brokeback Mountain»

Det er få filmer jeg har grint så mye av som akkurat denne. Da jeg så den på kino gråt jeg så høyt at den jeg satt ved siden av skjemtes. En fantastisk fin film om kjærlighet mellom to mennesker, som på grunn av tiden de befinner seg i ikke kan leve den ut.

Hvor: Netflix og HBO Nordic

2. «Captain Fantastic»

Ben Cash og hans store familie har levd utenfor sivilisasjonen i flere år. Etter at en stor omveltning i livet deres skjer må de ta en road tripp tilbake til verdenen, nesten ingen av dem kjenner til.

Hvor: Netflix

3. «The First Wives Club»

Disse tre kvinnene samlet på en plass er verdt filmen i seg selv.  
    
      (Foto: Paramount)

Disse tre kvinnene samlet på en plass er verdt filmen i seg selv.   Foto: Paramount

En av mine absolutte favorittfilmer gjennom tidene. Under tragiske omstendigheter møtes de tre venninnene Elise (Goldie Hawn), Brenda (Bette Midler) og Annie (Diane Keaton) igjen etter å ikke ha sett hverandre på mange år. De tre damene er en ting til felles, og det er at de alle tre er såkalte førstekoner. Sammen starter de en klubb, for å hevne seg og det byr på en god del forviklinger.

Hvor: HBO Nordic

4. «Chocolat»

Hver gang jeg ser denne filmen får jeg lyst på sjokolade. Det er ikke så rart. Her møter vi Vianne Rocher (Juliette Binoche) og hennes datter som drar dit vinden fører dem. I dette tilfellet er det en liten fransk landsby, som er preget av en konform og dypt religiøs hverdag. Når Vianne da åpner en sjokoladebutikk, som frister de fleste, endrer byen seg sakte, men sikkert.

Hvor: Netflix

5. «Up in the Air»

TOMT LIV: George Clooney og Vera Farmiga spiller to personer som lever livet sitt på flyplasser.  
    
      (Foto: United International Pictures)

TOMT LIV: George Clooney og Vera Farmiga spiller to personer som lever livet sitt på flyplasser.   Foto: United International Pictures

Ryan Bingham (George Clooney) lever av å reise rundt over hele USA og gi folk sparken. Gjennom hans liv møter vi en rekke triste skjebner, og får et innblikk i hvordan et liv som «reisende» er, samtidig som han jakter på å nå målet sitt om ti millioner «bonuspoeng». En tragikomedie om et liv som virker mer glamorøst enn det er.

Hvor: Netflix

6. «Coming to America»

Jeg kommer aldri til å glemme scenen hvor Eddie Murphy, i rollen som den afrikanske prinsen Akeem, står på verandaen i Queens, New York og alle ber han reise til helvete – og han svarer med samme mynt, uten å skjønne hva de egentlig mener. Dette er Murphys aller beste film, noensinne – og er så ekstremt underholdende at det er umulig å ikke la seg rive med.

Hvor: Netflix

7. «American Gangster»

Et undervurdert mafiadrama om dopsmugling og undergrunnskriminalitet i New York på slutten av 60-tallet. Her er skillet mellom det å være kriminell og det å være politi ganske uklart, noe som byr på mye dramatikk og spenninger. Et solid og godt innblikk i en del av historien til verdens mest kjente by.

Hvor: Netflix

8. «Inglorious Bastards»

En av Quentin Tarantinos aller morsomste og mest underholdende filmer, på tross av at bakteppet for filmen er andre verdenskrig. Her har regissøren tatt seg en rekke kunstneriske friheter fra historien, men det gjør ingenting. FÅ filmer har så mange gode og minneverdige enkeltscener som denne. I tillegg til et makeløst soundtrack i riktig Tarantino-stil.

Hvor: HBO Nordic