I sofaen med Marianne:

TV-serier hjalp Jardar å gå ned i vekt

Artisten Jardar Johansen innrømmer «I sofaen med Marianne» at han ser mye TV.
SER PÅ TV FRA MØLLA: Jardar Johansen har fått sett en rekke TV-serier samtidig som han løper på tredemøllen hjemme hos seg selv. Foto: Ronald Johansen 

SER PÅ TV FRA MØLLA: Jardar Johansen har fått sett en rekke TV-serier samtidig som han løper på tredemøllen hjemme hos seg selv. Foto: Ronald Johansen 

– Ser du mye på TV, Jardar?
– Ja. Der er jeg skyldig.

– Hva ser du på da?
– I større og større grad ser jeg serier på Netflix, og fotball. Det er stort sett det TV-hverdagen min består av.

– Hvilke Netflix-serier?
– Siden februar har det gått i spenningsserier som jeg har sett på fra tredemøllen min. Jeg er veldig glad i se på TV og derfor bruker jeg det som en motivasjon til å trene. Ser jeg på noe ekstra spennende motiverer det meg, så man kan si at TV-serier har hjulpet meg til å gå ned i vekt. Det fungerer utrolig bra.

– Hva trener du til?
– Jeg har blant annet trent til «White Collar» og «The Hundred», nå holder jeg på med «Under the Dome». Den er kjempespennende og handler om en landsby som plutselig befinner seg under en kuppel, og så skjer det veldig mye rart.

– Hvilken serie er den ultimate tredemølle-serien?
– Det nytter ikke med kjærlighetshistorier, det må være så spennende at du kjenner du bare må gå ned og ta deg en ny runde på mølla for å se en episode til. Serien må motivere til å trene, og være så spennende at en enkeltøkt blir til en dobbeløkt. Også må man ikke se utenom treningen, da jukser man.

– Ser du på noe fra sofaen også?
– Ja ja, det er veldig koselig å se på TV sammen med kona mi. Vi har blant annet sett litt på «Suits», også er jeg Liverpool-fan så det går en del i fotball.

– Hva med reality?
– Jeg kan, med hånda på hjertet, si at jeg ikke ser på en eneste en. Jeg synes det meste av det som kommer er søkt og merkelig.

– Følger du ikke med på «Idol» eller «Norske Talenter» heller? Eller «Stjernekamp»?
– «Stjernekamp» har jeg sett litt på. Der ser du på flinke folk som gjør ting litt utenfor sin vante sjanger, men de andre programmene der holder jeg meg unna. Jeg har blitt spurt om å være med i slike konkurranser og jeg har takket nei hver gang. Å konkurrere i musikk er en litt merkelig affære. Ser man på vinnerne de siste 15 årene så er det ikke så mange som har fått til så mye fornuftig, bortsett fra Kurt Nilsen. Jeg synes talent skal få lov til å utvikle seg over tid, ikke bli ødelagt av folk som kun vil tjene penger.

– Du har jo selv spilt i blant annet «Les Misérables». Liker du musikaler like godt på film som på teaterscenen?– Ja, jeg liker godt musikalfilmer dersom de er godt laget. Det er viktig at sangerne synger skikkelig bra. Derfor synes jeg det er dumt at de noen ganger velger skuespillere som ikke har sang som sitt sterkeste våpen.

– Har du sett «Les Mis»-filmen?
– Ja, og det er ikke min favoritt. Av nettopp de samme årsakene som jeg nevnte i sted. Selv har jeg spilt Jean Valjean i over 130 forestillinger, og det var mange valg jeg synes var merkelige da jeg så filmen. Det stemte ikke helt overens med slik jeg opplevde å spille i den selv.

– Det merkeligste valget var kanskje å gi Russell Crowe rollen som Javert...
– Ja, sangmessig var det kanskje det. Javert har noen av de mest magiske sangene som ikke helt kom fram da han sang dem. Også når Hugh Jackman sang «Bring him home» synes jeg magien forsvant litt.

– Har du en favorittfilm da?
– Egentlig har jeg ikke noen favoritter, verken sanger eller filmer. Da jeg var ung likte jeg «Ti i skuddet» for da fikk man de beste låtene servert. Men jeg er glad i «Star Wars» og «Ringenes Herre»-trilogien. Sistnevnte kan jeg se om og om igjen.

– Du holder jo julekonserter her hvert år og mange assosierer deg derfor ofte med jul. Er det noen julefilmer du har et spesielt forhold til?
– Familien min har en greie for «Tre nøtter til Askepott», da sitter alle ungene klistret til TV-skjermen, samtidig som jeg holder på med maten. I tillegg liker jeg veldig godt «Med Grimm og Gru», som det kalles her, og Disney sitt julaftenprogram har jeg vokst opp med. Jeg er genuint glad i jula og de faste rutinene som kommer inn. Likevel er ikke julen bare fantastisk, den bringer fram både positive og negative følelser, og de faste programmene man ser på og musikken man hører på kan bidra til å trigge det. Det er kanskje derfor vi ser og hører disse tingene om og om igjen hvert år.